SportNews.hr

prava sportska priča

Dinamo je poslije poraza od Rijeke ipak pao u formi. Na domaćim utakmicama to nije imalo utjecaja. Nije ni na inozemnim jer su Modri prvi bez poraza. Bjelica je posebno ponosan na jesenski uspon Gojaka i poručuje: Pobijedit ćemo Hajduk!

Foto: Šogy / Amer Gojak DinamoFoto: Šogy / Amer Gojak Dinamo
DINAMO - ANDERLECHT    0:0
 
ZAGREB - Stadion u Maksimiru. Gledalaca: 12.170. Glavni sudac: Scharer (Švicarska) 6,5. Pomoćni suci: Almeida i Zogaj (Švicarska). Četvrti sudac: Zeder (Švicarska).
 
DINAMO: Livaković 7, Stojanaović 7, Theophile-Catherine 6,5, Dilaver 6,5, Leovac 6 (od 46. Rrahmani 6), Šunjić 6,5, Hajrović 6,5, Gojak 7, Olmo 7, Oršić 6 (od 89. Šitum -), Gavranović 6 (od 64. Petković 6). Trener Bjelica 6,5.
 
ANDERLECHT: Boeckx 6,5, Appiah 7, Bornauw 6 (od 63. Delcroix 6,5), Sanneth 6,5, Milić 6,5 (od 71. Saelemaekers 6,5), Saief 6,5 (od 69. Amuzu 6,5), Kayembe 6, Morioka 6,5, Gerkens 7, Bakkali 7, Santini 6. Trener Vanhaezebrouck 6,5.
 
Ocjena utakmice: 6,5.
Igrač dvoboja: Gojak (Dinamo).
 
Već u porazu od Rijeke 24. studenoga uočilo se da Dinamo popušta u formi. Bjelica je držao temperaturu svojim optimizmom, ali se vidjelo da prikazano u domaćim utakmicama s Goricom, Slaven Belupom i Interom nije bilo na prethodnoj razini. No, Dinamo je toliko premoćan u domaćoj konkurenciji da i slabija izdanja ne donose rezultatski poremećaj. Na međunarodnim utakmicama je to jače došlo do izražaja. Ipak, Dinamo je bez poraza i na prvom mjestu završio natjecanje u skupini Europske lige i to je učinak zbog kojeg zaslužuje iznimno priznanje.
Bjelica je činjenicu da se nije svladalo Anderlecht objasnio prevelikom željom igrača za efektima i premalo koncentracije.
-Bez obzira na to imali smo više šansi. Pamtim samo jedan gostujući opasan udarac, rekao je trener.
Na pitanje o igračima, pohvalio je više njih, a posebice jesenski uzlet  Gojaka.
Zaključio je porukom:
-Želimo pobijediti Hajduk.
Gostujući trener je pohvalio obranu svoga sastava, ali nije zadovoljan malim brojem prigoda njegovih igrača. Priznao je da Anderlecht  jesenas nije u formi.
Alpas