SportNews.hr

prava sportska priča

Oreščanin je u početku bio tih, sada je samopouzdan i još malo pa možda u komunikaciji stigne Bjelicu. Hvalio je Caktaša na sav glas. Rudeš je ispao, ali bi još pobijedio Istru u Puli da pokaže kako nije najslabiji

Foto: Djuka / Caktaš trostruki strijelacFoto: Djuka / Caktaš trostruki strijelac

RUDEŠ - HAJDUK 1:4 (0:1)
ZAGREB - Stadion u Kranjčevićevoj. Gledalaca: 738. Glavni sudac: Pajač (Zelina) 7. Pomoćni suci: Đurak (Stupno) i Kezele (Rijeka). Četvrti sudac: Bionda (Zaprešić). Delegat: Žugaj (Velika Gorica). Kontrola suđenja: Ljubičić (Osijek).

Strijelci: 0:1 Caktaš (17), 0:2 - Caktaš (58), 1:2 - Lisakovič (62), 1:3 - Caktaš (65), 1:4 - Jradi (66).

RUDEŠ: Banić 6, Filipović 6, Pejović 5,5, Smoljo 5,5, Obanor 5,5 (od 64. Boršić 6), Barić 5,5 (od 39. Kovačević 5,5), Halilović 5,5 (od 61. Božić 5,5), Erick 6, Mrkonjić 6, Lisakovič 7, Štrkalj 5,5. Trener Ivković 6.

HAJDUK: Posavec 7,5, Jurić 7,5, Svatok 7, Lopez 7, Bradarić 7, Jradi 7 (od 80. Kalik -), Palaversa 7,5, Hamza 6,5 (od 63. Nejašmić 7), Caktaš 9, Jairo 7, Gyurcso 6,5 (od 76. Delić -). Trener Oreščanin 7,5.

Ocjena utakmice: 7.
Igrač dvoboja: Caktaš (Hajduk).

Trener Hajduka Oreščanin na konferencije za novinare u Zagrebu dolazi sa sve više samopouzdanja. 16. prosinca prošle godine poslije poraza od Dinama 0:1 bio je polu-prestrašen i napadan od Štimca koji, ipak, nije uspio u pritisku i završio je u Indiji. Već u Zaprešiću 3. ožujka ove godine Oreščanin je djelovao opuštenije, iako ne sasvim. Poznati splitski novinar Slaven Alfirević kojeg danas nije bilo, izravno ga je tada pitao jesu li tom pobjedom sasvim osnaženi izgledi za Europu. To nije bilo baš realno. Oreščanin je odgovorio: To je samo naša želja... Večeras poslije pobjede nad Rudešom rekao je: Neće se znati do posljednjeg kola, ali tu smo, blizu smo.
Oreščanin je u neku ruku čudo. Izdržao je pritisak i pokazao da zna posao. Vidjet će se može li u komunikaciji stići Bjelicu.
Bio je zadovoljan i posvetio se pohvalama trostrukom strijelcu Caktašu:
-Caktaš je perjanica ove naše igre.
Potom je pohvalio Nejašmića:
-Želio sam ga odmoriti, a kad je ušao napravio je puno dobroga.
Povoljno je govorio i o Juriću.
Hajduk ima navijače. Svi na istoku i dobar dio na zapadu Kranjčevićeve bili su za Bijele. Njih ne prate samo kad očekuju spektakl. Oni su uvijek odani.
Oreščanina je netko pitao, čini se Tironi, kao ocjenjuje igru Rudešovog Bjelorusa Lisakoviča. Gostujući trener nije ulazio u detalje i rekao je "zanimljivom" i ne bismo ga ni spominjali da predsjednik Knežević ovih dana nije rekao kako ima pravo prvokupa od bjeloruskog kluba, ako nabavi strateškog partnera. Bjelorus bi bio prevaga za eventualni povratak Rudeša u Prvu HNL.
Rudeš je na žalost ispao i veselimo se ponovno utakmicama na rudeškom stadionu.
-Nikada ne bismo vidjeli Prvu HNL da nje bilo Španjolaca. Zbog toga mi je žao zbog tih spornih 58.000 eura. Morati ćemo na sudovanje u Španjolsku, govori Knežević.
Ivković, trener, voli kad je na konferencijama puno novinara. U svom stilu je kazao kako je na pogrebima uvijek puno. Mislio je na Rudešovo ispadanje.
-Nismo izgledali loše, ali činimo puno tehničkih pogrešaka. Pohvaljujem Hajdukovog Palaversu.
Rudeš čeka da za kraj pobijedi Istru 1961 u Puli i time dokaže kako nije najslabiji.

Alpas