SportNews.hr

prava sportska priča

Bjelica i devet igrača na pressici: zbog čega su izostala tri pitanja za "milijun eura"? Hajduk je pao na stoperskim pozicijama. Zašto nije igrao Vušković? Jučer u Lučkom se vidjelo: pokraj Svatoka i Lopeza on to može

Foto: Šogy / Gavranović s dva gola igrač utakmiceFoto: Šogy / Gavranović s dva gola igrač utakmice
DINAMO - HAJDUK 3:1 (1:0)
 
ZAGREB - Stadion u Maksimiru. Gledalaca: 15.433. Glavni sudac: Bebek (Rijeka) 7. Pomoćni suci: Perica (Šibenik i Zobenica (Velika Gorica) Četvrti sudac: Kečkiš (Virovitica). Delegat: Vučemilović (Osijek). Kontrola suđenja: Šimčić (Koprivnica).
 
Strijelci:1:0 - Hajrović (20), 2:0 - Gavranović (49), 3:0 - Gavranović (56), 3:1 - Caktaš (68).
 
DINAMO: Livaković 7, Stojanović 7, Theophile-Catherine 6,5, Dilaver 6,5, Leovac 6,5, Hajrović 7,5 (od 80. Andrić -), Moro 6,5, Ademi 8, Olmo 6,5 (od 90. Gojak -), Oršić 6,5, Gavranović 8 (od 76. Šunjić -). Trener Bjelica 7.
 
HAJDUK: Posavec 7, Ismajli 6, Svatok 5 (od 65. Tudor 6), Lopez 5,5, Fomitschow 5,5, Jurić 6 (od 52. Jradi 6), Nejašmić 6,5, Hamza 6,  Caktaš 7,5, Gyurcso 6, Jairo 6,5. Trener Oreščanin 6.
 
Ocjena utakmice: 7.
Igrač dvoboja: Gavranović (Dinamo).
 
Dinamo je dobrom igrom i pobjedom nad Hajdukom zasladio već osiguran naslov prvaka. Slavlje je bilo dostojno rijetke premoći: od 108 mogućih Modri su skupili 92 boda ili 84 posto. Poslije utakmice devet igrača je zajedno trenerom Bjelicom došlo na konferenciju s novinarima. 
Bjelica je po običaju bio superioran. On zna što, kako i kada treba reći: ponosan je, trenira profesionalce i sjajne dečke.
No, izostala su pitanja za milijuna eura: tko je kriv što nije osvojen i Kup, kako će reagirati Bjelica ako Zoran Mamić doista dođe za sportskog direktora i zbog čega u slavljeničkoj večeri ni jednom, pokraj svih mogućih, nije spomenut i "glavni" Zdravko Mamić koji je u bijegu u svojoj drugoj domovini? Bit će zanimljivo, kako će "gazda" reagirati.
Hajduk se dobro držao, ali ima jako loše pokrivene tri pozicije i ako se to ne zatvori neće biti  uspona. To su dvojica stopera i lijevi bek, ali s obzirom da zbog ozljede nije bilo Bradarića, to se može smatrati pokrivenim. Stoper Svatok bio je najslabiji igrač utakmice. Niti Borja Lopez nije taj koji se može nositi s igračima razine Dinama.
Jučer smo gledali Lučko - Hajduk II i među mladima smo primijetili talentiranog stopera Vuškovića koji nije lošiji od Svatoka.
Alpas