SportNews.hr

prava sportska priča

Dinamo je pobijedio Olimpiju slabijom igrom, ali i u slabijem sastavu, nego lani na isti dan Rabotnički. Ako ode Olmo glavno je pitanje tko će igrati umjesto njega. Možda Atiemwen? Perfektan gol Ćužea

DINAMO - OLIMPIJA 2:1 (0:0)
 
ZAGREB - Stadion u Maksimiru. Bez gledatelja. Glavni sudac: Vučković. Pomoćni suci: Modrić i Pušić (svi Zagreb).
 
Strijelci: 1:0 - Šitum (55) 11 m, 1:1 - Kadrić (67), 2:1 - Ćuže (70).
 
DINAMO: Zagorac, Pinto, Theophile-Catherine, Dilaver, Leovac, Gjira, Đurasek, Hajrović, Atiemwen, Marin, Gavranović; drugo poluvrijeme: Horkaš, Šitum, Lešković, Perić, Gvardiol, Franjić, Baturina, Ćuže, Gjira, Atiemwen, Andrić. Trener Bjelica.
 
OLIMPIJA: Mrežar, Boakye, Šme, Bagnack, Jurčević, Putinčanin, Tomić, Suljić, Brkić, Cekici, Kidrič; još su igrali: Orbanič, Valenčić, Andrejašić, Kadrič, Kregar, Vasilj, Menalo, Kričković, Kurež, Jakupović. Trener Hadžić.
 
Baš na današnju subotu prije godinu dana Dinamo je u prvoj pripremnoj utakmici pobijedio  Rabotnički sa 4:0, na Hitrec-Kacianu pred 2.000 gledatelja. I danas se trebalo igrati na tom terenu, ali je u posljednji trenutak odlučno kako će to zbog kiše biti na glavnom stadionu. I da se igralo na malom stadionu bilo bi bez publike, jer se Uprava boji incidenata. Ružna priča se tako nastavlja. 
Olimpija je svladana sa 2:1, lošijom igrom i u slabijem sastavu nego je to bilo lani protiv Rabotničkog, ali ovo je tek početak i nikakvi zaključci još nisu logični i realni. Protiv Rabotničkog su igrali i Olmo, Oršić, Šunjić i Gojak. Danas ih nije bilo, ali je bilo mladih igrača od kojih se osobito istakao Ćuže izvanrednim golom iz voleja sa 25 m. 
Ostaju činjenice koje su se znale i prije: ako ode Olmo Dinamo će biti slabiji, bez obzira na očekivani dolazak Ivanušeca i ostaje pitanje kojim će sustavom Bjelica u novoj sezoni igrati. Ako ostane vjeran prošlosezonskoj formaciji za Majera vjerojatno neće biti mjesta, a zanimljivo je kako se baš u ovo vrijeme, prošle godine, sa znatiželjom očekivao upravo Majerov potpis. Pripremne utakmice su uglavnom dosadne, pa tako i današnja i valja biti jako upućen kako bi se ustanovilo što treneri zapravo žele. Glavno pitanje Dinama će vjerojatno biti, tko umjesto Olma? Da li Ivanušec, možda Atiemwen koji je odigrao cijelu utakmicu, a možda i netko od mladih koji puno trče i znaju igrati?
Alpas