SportNews.hr

prava sportska priča

Gorica poražena u Brežicama od Radničkog iz Niša

Gorica je u Brežicama nakon povratka iz Švedske odigrala drugu pripremnu utakmicu s Radničkim iz Niša koji je u prošloj sezoni bio drugi u Srpskoj Super ligi s 12 bodova zaostatka za prvom Crvenom Zvezdom i 6 više od trećeg Partizana. Pobijedio je Radnički s 1:0 golom Tarasa Bondarenka iz drugog poluvremena.

- Prijateljska utakmica koja je i nama i Gorici koristila da vidimo gdje smo. Gorica je u ovom trenutku ispred nas zato što im je ostala ekipa, a kod nas je dosta novih igrača koje trebamo uklopiti do 11.07. imamo još dvije pripremne utakmice, bit će teško za prvo kolo. Sve u svemu danas smo zadovoljni igrom i trčanjem, rekao je Kruno Simić trener Nišlija.

Trener Gorice Sergej Jakirović proanalizirao je kratko utakmicu:

- Jučer smo po planu imali jedan jak trening, neki igrači su teški, a to se vidjelo po njihovim reakcijama. Evidentno je da nam fale naši standardni igrači i to se točno osjeti, zadovoljan sam sa željom i trkom i sa svim onim što prati nogometnu utakmicu, ali ne s četiri momenta segmenta nogometne igre. Nismo imali niti jednu pozitivnu tranziciju, u kontinuiranom napadu nismo bili konkretni, slabo smo kreirali prostor, loše smo donosili odluke i na kraju jedna dekoncentracija u obrani nakon kornera lopta prođe kroz peterac, dva igrača fulaju na prvoj stativi i primimo gol. Izgubili smo što nema veze zato što meni osobno u pripremama rezultat nije toliko bitan već mi je bitno da vidim s čime raspolažem, danas sam to vidio i znam kako ću dalje.

Dojma smo kao da su obje momčadi igrale pod malom ručnom kočnicom?

Igračima je u prva tri tjedna priprema bitno da se ne ozljede, možda se zbog toga netko štedio, to je pogrešno iz iskustva znam kad sam igrao nogomet ako se štediš onda se hoće dogoditi ozljeda, moraš uvijek ići ful jer na kraju krajeva boriš se za poziciju. Danas smo igrali s ozbiljnom ekipom koja je bila druga iza Zvezde u njihovom prvenstvu, to se vidi, promijenili su trenera koji ima svoju ideju, imaju dosta novih igrača, po svim segmentima igre ozbiljna su ekipa kao što sam već rekao.

Za Goricu su igrali: Kahlina, Jovičić, Ronaldo, Zwolinski, Mathien, Maloča, Ljubisavljević, Krizmanić, Babec Lovrić, i Kryeziu Još su igrali: Čović, Čelić, Dvorneković, Bakula, Špišić, Ndiaye, Spudić, Slunjski

Alpas