SportNews.hr

prava sportska priča

Toplak je došao, a nije trebao. Još barem deset godina! Inter je pobijedio, ali nema tu novog kapitala, nove dobiti, nego štednja. Bitno je preživjeti i hoće. Žalibože Prelecovih napora na trenerskoj klupi. Istra zaslužuje ispasti

INTER - ISTRA 1961 2:0 (2:0)

ZAPREŠIĆ - Stadion "Ivan Laljak - Ivić". Gledatelja: 906. Glavni sudac: Bebek (Rijeka) 6,5. Pomoćni suci: Modrić (Zagreb) i Kezele (Rijeka). Četvrti sudac: Vučković (Zagreb). VAR: Jović (Zagreb). AVAR: Krmar (Zagreb). Delegat: Podrug (Zagreb). Kontrolor sudaca: Šetka (Đakovo).

Strijelci: 1:0 - Mitrović (11), 2:0 - Mamut (26).

INTER: Frelih 6,5, Rom 6, Savić 7, Van Bruggen 7, Bosec 6, Mlinar 6,5, Postonjski 7, Conev 6,5, Mitrović 7 (od 86. Benčić -), Serderov 5,5 (od 82. Zamouri -), Mamut 6,5 (od 75. Bilobrk -). Trener Petrović 6,5.

ISTRA 1961: Čondrić 5,5, Grujević 5,5, Tomašević 5, Bosančić 5, Gonzalez 5 (od 81. Maganjić -), Blagojević 5,5, Gallilea 5,5, Ivančić 5,5, Gržan 5,5, Fintić 6 (od 66. Bušnja 5,5), Miljanić 5 (od 60. Perić-Komšić 5,5). Trener Prelec 5,5.

Ocjena utakmice: 6.
Igrač dvoboja: Postonjski (Inter)

Prvi šok se dogodio kad je SportNews na tribinama ugledao donedavnog trenera Toplaka. Možda Toplak nije trebao doći, možda se nije trebao pojaviti deset godina? Zbog načina kao je otpušten. Netko na njegovu mjestu to ne bi učinio.
-Sad izgleda kako sam stvarno trebao biti smijenjen, kazao je bivši poslije 2:0 u poluvremenu ne bez trunke jada.
Jer što je: nema tu nikakvog strateškog partnera, nikakvog svježeg kapitala, menadžer Kvrgić je pomogao s novim trenerom i pokušava s nekim igračima; možda dođe Andrić na posudbu. Laljak je primijenio tipičnu hrvatsku kapitalističku logiku: smanjuje troškove otpuštanjem najskupljih. Nema tu novih ideja, novih proizvoda i nove dobiti. Bitno je samo preživjeti. Može i tako, ali treba to reći. Inter neće ispasti.
Drugi šok je katastrofalna igra Istre1961. Znalo se kako je loša, ali da je toliko slaba, nije se mislilo. Obrana je puna rupa. Stoperi su užasni. Pa bolji je Filipović iz Dugog Sela. U srijedu je držao cijelu navalu Sesveta koja se, pak, čini boljom od Istrine. Žalibože Prelecovih napora na trenerskoj klupi. Istra zaslužuje ispasti.
Treći šok je bila pohvala novog domaćeg trenera Željka Petrovića na račun Istrine igre. Želio se dopasti gostima, a to nije trebao. Jednostavno, ono što je rekao nije bilo točno.
-Ne vidim nikakvu razliku između jesenskog i ovog Intera, rekao je uz ostalo gostujući trener Prelec. Domaći su iz dva šuta zabili dva gola. Sve je išlo na ruku Intera.
Petrović koji govori simpatičnim crnogorskim jezikom, posebno je pohvalio karakter svojih momaka.
-Igrali su osrednje, ali su pokazali izvanrednu požrtvovnost i borbenost. Njihov karakter je bio 100 posto. Žao mi je što nismo zabili još koji gol, poručio je trener.

Alpas