SportNews.hr

prava sportska priča

Lokomotiva je potpuno nadigrala lošu Rijeku, mogla bi je prestići i ponovno zasjesti u klub petorice. Šikić je olako pustio Lovrića i gotovo se spotakao o Toliću. Dobro da je Orijent podnio zahtjev za prvoligašku licenciju

LOKOMOTIVA - RIJEKA 2:1 (1:0)

ZAGREB - Stadion u Kranjčevićevoj. Gledatelja: 836. Glavni sudac: Batinić (Osijek) 6. Pomoćni suci: Zobenica (Velika Gorica) i Đurak (Stupno). Četvrti sudac: Matoc (Zaprešić). VAR: Bel (Osijek). AVAR: Petrović (Valpovo). Delegat: Glavina (Prelog). Kontrola suđenja: Mamić (Bjelovar).

Strijelci: 1:0 - Kastrati (45), 2:0 - Kastrati (71) , 2:1 - Raspopović (86).

LOKOMOTIVA: Grbić 7, Karačić 6, Mersinaj 6,5, Kolinger 7, Marković 6, Petrak 6, Halilović 7, Sammir 6 (od 81. Jakić -), Kastrati 8 (od 90+2 Vojković -), Uzuni 7, Budimir 6,5 (od 88. Rakić -). Trener Tomić 7.
RIJEKA: Pandur 5,5, Tomečak 6 (od 77. Raspopović 6,5), Escoval 6, Velkovski 5,5, Smolčić 5,5, Lepinjica 5,5 (od 69. Lončar 5,5), T. Halilović 6, Andrijašević 5,5, Murić 5,5 (od 55. Vuk 6), Gorgon 5,5, Čolak 5,5. Trener Rožman 5,5.
Ocjena utakmice: 6,5.
Igrač dvoboja: Kastrati (Lokomotiva).

U pet sezona prije ove Lokomotiva je završila po dvaput četvrta i peta, te jednom i to prošle sezone, kada je ušla Gorica, plasirala se kao šesta. Ulazak Gorice u Prvu HNl isključio je Lokomotivu iz tzv. elitne petorke Prve HNL. I na kraju jesenskog dijela ove sezone Lokomotiva je završila kao šesta. Črnko se zasad u Gorici pokazaje kao bolji prvi čovjek kluba. Šikić u Lokomotivi je imao nekoliko pogrešnih procjena kvalitete igrača, a izgubio je i raniju apsolutnu prisnost s Mamićem. To kako je namjerno pustio Lovrića, zbog njegovih mušica, ne čini se previše uvjerljivo, a situacija s Tolićem gotovo ga je dovela u pitanje. Lokomotiva sada opet ima šansu biti peta, ali ne na račun Gorice nego Rijeke. Iako Rijeka ima tri boda više od Lokomotive njezin današnji poraz i vrlo loša igra možda nagovješćuju vrlo lošu budućnost i šansu za Lokomotivu. Za riječki nogomet je dobro što je Orijent 1919 predao zahtjev za prvoligaškom licencijom. Orijent se pouzdaje i u vjerojatnost da Šibenik i Rudeš neće dobiti prvoligaške licencije. Iako Orijent nema momčad u smislu "stani pa gledaj", Rijeka je u Kranjčevićevoj totalno zakazala. Naoko tijesan rezultat nije pravi odraz. Stoper Velkovski je loš, vezni Lepinjica je loš, Andrijaševića nije bilo nigdje, Gorgona i Čolaka također. Pravi golman je na posudbi u Varaždinu. Sporstki direktor Juričić izgleda umorno.
Trener Lokomotive Tomić koji, kad previše ne sluša savjete odozgo, povlači dobre poteze. Poslije utakmice je izjavio:
-Izgledali smo jako dobro, naša tranzicija je bila ubitačna. Nismo nabijali. Očekivao sam jači otpor Riječana.
Sada Lokomotivi slijedi nastup u Splitu, potom očekuje Istru, pa ide u Varaždin. Rijeka mora jako popraviti formu kako poslije 24. kola doista ne bi pala na šesto mjesto.

Alpas