SportNews.hr

prava sportska priča

Dinamo je pobijedio Goricu tek kad je ona ostala s igračem manje. Što će Mamiću Kastrati kad ima Kadziora? Dinamo više forsira Lokomotivine igrače nego svoje juniore. Veza Mamić - Šikić opet djeluje. Kako će reagirati Bjelica?

DINAMO - GORICA 2:0 (0:0)

ZAGREB - Stadion u Maksimiru. Gledatelja: 2.500. Glavni sudac: Bel (Osijek) 6. Pomoćni suci: Tomas (Osijek) i Kečkiš (Virovitica).Četvrti sudac: Strukan (Split). VAR: Gabrilo (Split). AVAR: Perica (Šibenik). Delegat: Matošić (Peteranec). Kontrolor suđenja: Šimčić (Koprivnica).

Strijelci. 1:0 - Theophile-Catherin (72), 2:0 - Kadzior (86).

DINAMO: Zagorac 6, Moharrami 7, Theophile-Caterine 7, Perić 6,5, Leovac 6, Kadzior 7,5, Moro 7 (od 79. Đira -), Gojak 6 (od 68. Kulenović 6), Ćuže 6, Petković 6, Gavranović 5,5 (od 46. Majer 7). Trener Bjelica 6,5.

GORICA: Kahlina 6, Muhammed 5,5, Steenvoorden 5,5, Jovičić 6, Krizmanić 5,5, Suk 5, Čanađija 6, Golubickas 6 (od 72. Mathieu 5,5), Špikić 6 (od 54. Babec 5,5) Lovrić 6 (od 83. Hamad -), Ndiaye 5,5. Trener Jakirović 6.


Isključen Suk (51.) zbog drugog žutog
Ocjena utakmice: 6.
Igrač dvoboja: Kadzior (Dinamo).

Dinamovi igrači više nemaju motiva, a možda ni moć, za iznimne predstave. Prvo mjesto će potvrditi i prosječnim igrama, ponekad pobijediti lakše, ponekad teže, zavisno od vlastitog raspoloženja i snage protivnika. Večeras se to dogodilo tek nakon što je Gorica ostala s deset igrača, poslije pomalo neshvatljivih postupaka jednog od boljih igrača Joeyja Suka koji kao da je "tražio" žute kartone.
Odlaskom Olma jasno je kako su ovi igrači i ova momčad Dinama prošli svoj vrhunac. Ostaje pitanje mogu li Mamići (i da li stignu) složiti nov sastav koji bi bio sposoban ponoviti rezultate iz 2018. i 2019. godine. Ako je istina kako će dovesti Kastratija iz Lokomotive, od toga neće biti ništa. Čak i u Lokomotivi Kastrati je brz i opasan samo kad se igra protiv široke obrane. Protiv zgusnute obrane i protiv bunkera Kastrati je prosječan. Kadzior je bolji od njega. Osim toga treba mu i jedan poput Tolića koji će mu davati lopte u dubinu. Dinamo više forsira Lokomotivine igrače nego svoje juniore: Majer, Ivanušec, Karačić, Zagorac, ako dođe Kastrati... Ubrzo će i Tolić. Očito kako je opet na djelu sprega između Mamića i Šikića. Prijatelji najlakše sređuju posao! Pitanje je samo što će na to reći Bjelica. On je imao jako težak posrtaj protiv Rijeke u Kupu i to nije prvi put. Sretan je što je Mamić na "službenom putu" u Hercegovini na duže vrijeme, inače bi letjelo perje. Bjelica kojega neslužbeno zovu "milijunašem" djeluje nervozno i još nije dao potpuni odgovor oko ispadanja iz Kupa. On što je rekao poslije utakmice moglo je zadovoljiti samo medije koji su u funkciji. Mamići su hendikepirani svojom situacijom i Bjelica ima najveći autoritet.

Alpas