SportNews.hr

prava sportska priča

Kakav se to uzbudljiv rasplet dogodio na relaciji Bjelica - Andrić - Kvrgić - Dalić - Toplak? U čemu je bit neformalne nagodbe između Bjelice i Zdravka Mamića? Toplak: Nagovarao sam Andrića da dođe u Varaždin

Događaji tjeraju prema velikim uzbuđenjima, čak i ako Dinamo ne igra u Europi. Jedno uzbuđenje je ipak završilo neformalnom nagodbom. Bjelica prihvaća Kastratija, za uzvrat Zdravko Mamić neće primijeniti sankcije prema treneru zbog poraza u četvrt-finalu Kupa od Rijeke s katastrofalnim posljedicama. Naime, po drugi put za redom Dinamo neće osvojiti duplu krunu, što se nije događalo ni sa znatno slabije plaćenim trenerima. Nije isključeno kako Zoran Mamić čeka kao napeta puška. Bjelica je prihvatio Kastratija, iako na tom mjestu ima "svog" Poljaka Kadziora koji je Gorici zabio euro-gol. Ali je poslušao Mamića kako si ne bi stvarao probleme. Prihvatio je 25. siječnja 2019. i Atiemwena, premda nije bio oduševljen, ali je to trebalo "gazdi", no na kraju će Nigerijcu ipak poželjeti sretan put. Ako Mamić iz "svojih razloga" za neko vrijeme dovede još i Jakića i Uzunija, također iz Lokomotive i to će Bjelica progutati, s obzirom da je poslovati sa Šikićem, Mamiću u ovoj situaciji najprihvatljivije. Na kraju krajeva, Bjelica odlučuje tko će doista biti u sastavu. Dok je u Maksimiru i dok odlučuje!
Ovih dana se dogodio i uzbudljiv rasplet na relaciji Dinamo - Inter - Varaždin, ili preciznije Bjelica - Andrić - Kvrgić - Dalić - Toplak. Jako se zaoštrila borba za prvoligaški status, osobito između Varaždina, Istre i Intera i vrlo su se pojačale napetosti kada je novim trenerom Varaždina imenovan Samir Toplak, nedavno otpušten u Interu. A ta dva protivnika sastat će se u subotu u Zaprešiću. To bi bilo napeto čak i da nije ovakva situacija. Iako je Inter od prvog dana priprema za proljetni nastavak priželjkivao povratak na posudbu Komnena Andrića koji je do 25. siječnja 2019. bio njegov igrač. Jest da je novi "suvlasnik" Intera Kvrgić koji je ujedno i menadžer Andrića, ali Dinamo je isključivo odlučivao kojem klubu će ga dati na posudbu. "Nagovarao sam Andrića da dođe u Varaždin, no on slijedi svog menadžera. To je njegovo pravo. Moja najveća briga je što protiv Intera neće igrati ozlijeđeni Drožđek", priznaje Toplak.

Činjenica je kako Dinamo i Varaždin slabo surađuju. Jedan od razloga mogao biti to što izbornik Dalić i vjerojatno glavni sponzor Varaždina, nije u dobrim odnosima s Bjelicom. Dalić je u nekoliko navrata kao profesionalni nogometaš bio u Hajduku i njegovo srce zacijelo kuca "bijelo". Iako je predsjednik Varaždina Stjepan Cvek apsolutni dinamovac, a mnogi igrači iz Varaždina nosili su Dinamov dres, to Varaždincima ništa ne pomaže. U pozadini je izgleda odnos taština između Dalića i Bjelice. Poslije SP-a u Rusiji Dalić baš nije svraćao u Maksimir, a i dosta kasno je "ugledao" Petkovića. U stvari sve se svodi na pitanje tko je bolji trener: Dalić ili Bjelica?
Iako je logički da je Andrić otišao u Inter, nije bilo nemoguće da završi u Varaždinu. Da su Bjelica i Dinamo tako htjeli!

Alpas