SportNews.hr

prava sportska priča

Šikić opet surađuje s Mamićem i to je otvorilo dobru perspektivu Lokomotivi. Može biti i četvrta i osvojiti Kup, ali će opet biti povike kako je to podružnica Dinama, njegova druga momčad. Istra, čim popusti koncentacija, to je blizu Druge HNL

LOKOMOTIVA - ISTRA 1961 2:0 (0:0)

ZAGREB - Stadion u Kranjčevićevoj. Gledatelja: 320. Glavni sudac: Strukan (Split) 6. Pomoćni suci: Pepur (Split) i Stolnik (Varaždin). Četvrti sudac: Matoc (Zaprešić). VAR: Bebek (Rijeka). AVAR: Kezele (Rijeka). Delegat: Ilijašev (Beli Manastir). Kontrolor suđenja: Bugarija (Bibinje).

Strijelac: 1:0 - Uzuni (63), 2:0 - Uzuni (66).

LOKOMOTIVA: Grbić 7, Karačić 6,5, Mersinaj 6,5, Kovačić 6,5, Marković 6, Cokaj 6,5, Petrak 6, Tolić 7(od 70. Atiemwen 6,5) Kastrati 6,5, Uzuni 7,5 (od 90+1 Halilović -) Rakić 5,5 (od 60. Budimir 5,5). Trener Tomić 7.

ISTRA 1961: Čondrić 6, Tomašević 5,5, Paez 5,5, Gallilea 5,5, Grujević 6 (od 46. Franić 6), Blagojević 6, Lončar 6, Pavić 6, Ivančić 5,5(od 73. Fintić 6), Guzina 5,5 (od 79. Perić-Komšić -), Gržan 6,5. Trener Prelec 6.
Ocjena utakmice: 6,5

Igrač dvoboja: Uzuni (Lokomotiva)

Otkad je Šikić opet počeo surađivati s Mamićem moglo bi se dogoditi da se Lokomotiva vrati čak i u "elitnu četvorku" hrvatskog nogometa. I ne samo to. Ako bi 8. travnja u polufinalu Kupa pobijedila u Koprivnici dospjela bi u finale 13. svibnja u Šibeniku. S obzirom kako u finalu neće biti Dinama mogla bi se dogoditi svakojaka čuda. Lokomotiva je od Dinama na posudbu dobila Atiemwena i bitno je da trener Tomić ne robuje Sammiru kojega je vrijeme prošlo. Bit će to doista jaka momčad. Ali će sada opet početi povika kako je Lokomotiva podružnica Dinama, odnosno druga momčad maksimirskog kluba.
Za Lokomotivu je također bitno da prevlada bolest koja se zove "utakmice sa slabijim momčadima". Večeras se u prvom poluvremenu činilo kako to neće uspjeti. Pobijediti će Dinamo, ali ne i Istru na domaćem terenu! Gosti su u prvom poluvremenu bili disciplinirani, gusti i dosljedni u svojoj obrambenoj taktici koja im je donijela i dvije šanse. Lokomotivi ništa. No u drugom poluvremenu se to promijenilo. Je li doista izliječena bolest lošijih predstava protiv slabije plasiranih vidjet će se u iduća dva kola kada Lokomotive gostuje u Varaždinu i Zaprešiću. Ali da bi ušla makar u "elitnu petorku" Lokomotiva će trebati pobijediti Goricu 9. ožujka u gostima i 9. svibnja u Kranjčevićevoj.
Kako je bilo u prvom dijelu, činilo se da će Istra pobjeći Varaždinu i zapečatiti njegovu sudbinu. Posebice ako on izgubi u Zaprešiću. Istra je u prvom poluvremenu iznenadila i to je bila sasvim druga momčad od one katastrofalne prije dva tjedna protiv Intera. Trener Prelec zna posao, no sve je nekako na silu, može nešto samo uz punu koncentraciju igrača, ali kad ona popusti, sve se giba nizbrdo.

Alpas