SportNews.hr

prava sportska priča

Lokomotivi ide kao nikad. Može biti druga i osvojiti Kup. Šikić je najbolje već prodao Dinamu, a i sam bi se mogao preseliti. Inter igra slabije nego u jesen

INTER - LOKOMOTIVA 0:2 (0:1)

ZAPREŠIĆ - Stadion "Ivan Laljak Ivić". Gledatelja: 200. Glavni sudac: Bel (Osijek) 6,5. Pomoćni suci: Tomas (Osijek) i Sanja Rođak - Karšić (Podravske Sesvete). Četvrti sudac: Lovrić (Đakovo).VAR: Vidulin (Kanfanar). AVAR: Kezele (Rijeka). Delegat: Bogdanović (Vukovar). Kontrola suđenja: Marić (Daruvar).

Strijelci: 0:1 - Kastrati (44), 0:2 - Jakić (69).

INTER: Hadžikić 5,5, Rom 5,5, Savić 5,5, Van Bruggen 5,5, Bosec 6, Martić 5,5 (od 54. Soldo 6), Postonjski 6 (od 66. Mamut 5,5), Conev 5,5, Mitrović 5,5 (od 54. Zamouri 6), Serderov 5,5, Andrić 5,5. Trener Petrović 5,5.

LOKOMOTIVA: Grbić 7, Karačić 7, Mersinaj 7, Kolinger 7, Marković 6,5, Cokaj 6,5, Jakić 7,5 (od 90. Tolić -), Uzuni 7, Kastrati 7, Atiemwen 7 (od 73. Halilović 6,5), Budimir 6 (od 65. Tuci 6,5). Trener Tomić 7.

Ocjena utakmice: 6,5.
Igrač dvoboja: Jakić (Lokomotiva).


Lokomotivin gazda Božidar Šikić, hodao je večeras u Zaprešiću ponosan, visok, ravan poput svijeće i nije se obazirao na okolinu. Kao da mu nitko nije ravan. Možda i jest tako. Iza njega su tri pobjede u nizu, četiri ukupno u proljetnom nastavku i jedino gdje je posrnuo bilo je 8. veljače u Splitu. No, ako Hajduk u ovom kolu izgubi u Osijeku, Lokomotivi će se nasmiješiti čak i drugo mjesto, što će reći i Liga prvaka. Ako u polufinalu Kupa 8. travnja prođe u Koprivnici otvorit će se šansa i za osvajanje Rabuzinovog sunca. Osim toga Šikić i trguje kao nitko. Kupuje jeftino, a prodaje skupo. Otkad je na dugom "službenom putu" Mamić je prisiljen kupovati od starog prijatelja Šike. Nema mu drugog. U Maksimiru su već njegovi Majer, Ivanušec i još neki, potpisali su Kastrati i Karačić, možda će Jakić i Uzuni. Dinamo će u jesen predvoditi dečki s Kajzerice! Logično bi bilo i da Zdravka Mamića koji pomalo pada u zaborav, na najvažnijoj poziciji u klubu zamijeni Božidar Šikić. Ali i on u izvjesnom smislu nosi teret prošlosti.
Lokomotiva sada pobjeđuje i slabije od sebe. U prošlosti njezina specijalnost je bila pobijediti favorite, a izgubiti od autsajdera. Nije večeras u Zaprešiću bila neka igra, ali sve je bilo sa smislom, dovoljno da se pobijedi. Iako nije sasvim jasno zašto igra Budimir kad ne može zabiti.
Direktor Intera Branko Laljak pozdravlja sve redom, što znači da je Inter slab! Ozlijedio se Postonjski, čini se na duže vrijeme i to je problem više. Osim toga Andrić ne pruža ono što se očekivalo. Prije godinu, dvije je pobjeđivao sam.
-Kako ću protiv ekstra klasa kakvi su Lokomotivini igrači? Moji su slabiji, no ne mogu ih osuđivati, jadao se poslije susreta trener Intera Željko Petrović.
Neće biti jednostavno. Inter igra slabije nego u jesen.
Trener Lokomotive Goran Tomić dao je zanimljivu i točnu izjavu:
-Medijski smo potcijenjeni!
Istina je, no za to je kriv i klub.

Alpas