SportNews.hr

prava sportska priča

Peta pobjeda u nizu Lokomotive u Gorici. Uzuni dvostruki strijelac, kad nema Lovrića Gorica je jalova. Atimwen nekad od milja "Beli" nije zaslužio uvredljive povike kod izlaska s terena, zar se već zaboravilo koliko je pobjeda i novca donio Gorici.

GORICA - LOKOMOTIVA 1:3

VELIKA GORICA: Gradski stadion. Gledatelja 1357. Sudac: Mario Zebec (Varaždin) . Pomoćnici: Đurak i Sanja Rođak-Karšić. Četvrti sudac: Cestarić. VAR: Bel. AVAR: Petrović. Delegat: Marijanović.

Strijelci: 1:0 - Steenvoorden (53), 1:1 - Atiemwen (62), 1:2 - Uzuni (75), 1:3 - Uzuni (87)

GORICA: Kahlina,  Muhammed, Steenvoorden, Jovičić, Čabraja,  Čanađija (od 84. Maslowski), Babec (od 79. Mudrinski), Golubickas (od 74. Špikić), Suk, Lovrić, Ndiaye. Trener: Valdas Dambrauskas 

LOKOMOTIVA: Grbić, Karačić, Mersinaj, Kolinger, Marković, Jakić, Cokaj, Kastrati, Atiemwen (od 83. Petrak), Uzuni (od 90. Tolić), Budimir (od 76. Tuci).  Trener: Goran Tomić 

Lokomotiva nastavlja svoj pobjednički niz, zabilježila je u Gorici petu pobjedu za redom. Iako je Gorica povela početkom drugog poluvremena preko stopera Steenvoordena čemu velike zasluge pripadaju nespretnosti obrane Lokomotive. Vodstvo domaćih trajalo je nepunih deset minuta, a onda je Atiemwen svom bivšem klubu zabio fantastičan gol za poravnanje, što mu nisu mogli oprostiti najžešći domaći navijači isprativši ga s terena kod zamjene povicima negodovanja i pogrdnim skandiranjem. To su isti oni koji su mu ne tako davno tepali naš "Beli", zar su već zaboravili koliko im je on donio pobjeda, a i novac koji je njegovom prodajom priskrbio klubu vrijedan je poštovanja.

Nakon izjednačenja Lokomotiva je preuzela sve konce i do kraja potpuno razbila domaćina. Junak momčadi s Kajzerice je Uzuni dvostruki strijelac. Po završetku utakmice Mindaugas Nikoličius žustro je prigovarao sucu Zebecu, a i za vrijeme trajanja utakmice vrlo nervozno je reagirao prema četvrtom sucu, prigovarao, gestikulirao što kod njega nismo nikad vidjeli od dolaska u Goricu, naprotiv uvijek je ostavljao dojam smirenosti i visoke koncentracije. Možda se odgovor na blijedo izdanja Gorice može naći u njegovoj izraženoj nikad viđenoj nervozi. Ndiaye od kojeg se puno očekivalo nikako da dohvati formu, gol ga neće, doveden je Mudrinski koji još nije dobio puno trenerovo povjerenje, Lovrić ne može sam jer kad on ne igra onda ne igra ni Gorica. Europa je sve dalje, pojačanja koja su dovedena uz velika očekivanja nisu onakva kakvim su predstavljena sve bi to mogli biti razlozi nervoze koju smireni sportski direktor do jučer dizan među zvijezde širi oko sebe. Morao je znati kako je to u našem nogometu, sve se brzo zaboravlja i kada dođe do "slobodnog pada" onda si sam. To je najbolje osjetio večeras Atiemwen.

 

 

Alpas