SportNews.hr

prava sportska priča

Trener Tomić je opet počeo s pogrešnim sastavom i zbog toga je Lokomotiva izgubila. Trik sa Sammirom mu nije uspio. Osijek je izbjegao drugi bitan poraz, Bočkaj, Silva, Majstorović i Škorić visoko su držali zastavu. Kulešević se spasio

LOKOMOTIVA - OSIJEK 0:1 (0:1)

ZAGREB - Stadion u Kranjčevićevoj. Igrano bez gledatelja. Glavni sudac: Bebek (Rijeka) 7. Pomoćni suci: Bo. Križarić (Čakovec) i Đurak (Sisak). Četvrti sudac: Krečak (Velika Gorica). VAR: Zebec (Cestica). AVAR: Zobenica (Velika Gorica). Delegat: Jurina (Zabok). Kontrola suđenja: Vitković (Velika Gorica).

Strijelac: 0:1 - Bočkaj (22).

LOKOMOTIVA: Grbić 5,5, Karačić 6, Mersinaj 5,5, Kolinger 5,5 Marković 5,5, Halilović 5 (od 58. Jakić 5,5), Cokaj 5,5 (od 73. Tuci 5), Kastrati 5,5 Atiemwen 5,5 (od 58. Sammir 6), Uzuni 5, Tolić 5,5. Trener Tomić 5.


OSIJEK: Ivušić 6,5 Lončar 6,5, Škorić 7, Majstorović 7, Silva 7 (od 90. Guti -), Jugović 6, Žaper 6, Tays 6, Mance 6 (od 71. Lopa -), Bočkaj 7 (od 89. Ndockyt -), Marić 6. Trener Kulešević 7.

Ocjena utakmice: 6.
Igrač dvoboja: Bočkaj (Osijek).

Lokomotiva je poslije šest uzastopnih pobjeda - pet u prvenstvu i jedne u polufinalu Kupa - izgubila od Osijeka na domaćem terenu. Za poraz su krivi igrači, ali i trener Tomić koji je pogrešno, kao i nedavno u Koprivnici, sastavio momčad u prvom poluvremenu. U Koprivnici nije osjetio posljedice jer su se ulaskom Sammira, Tolića i Jakića događaji promijenili. Ispuhani Slaven Belupo nije mogao pratiti spomenutu veznu liniju Lokomotive. U utakmicu s Osijekom Tomić je ušao sa Tolićem kao isturenim napadačem, međutim to se pokazalo promašenim. Osim toga Tomić je mislio kako će se Osijek ispuhati u prvom poluvremenu pa će on od 58. minute uvesti Sammira i Jakića, poslije i Tucija, te će oni slomiti pretpostavljeno izmorene goste. To se nije dogodilo, preokret je izostao. Neshvatljivo je kako je Uzuni igrao loše i gdje je nestala njegova forma od prije korone.
Osijek je bio u teškoj situaciji poslije dramatičnog ispadanja u polufinalu Kupa u Rijeci. Poraz bi značio i gotovo definitivan rastanak od svake mogućnosti da na kraju bude drugi. Vjerojatno bi u pitanje došao i trener Kulešević. No, glavne igračke snage Osijeka nisu izgubile glavu i visoko su držale zastavu tijekom cijele utakmice. To su bili: Bočkaj, Silva, Majstorović i Škorić.

Alpas