SportNews.hr

prava sportska priča

Trener Tomić je držao Tolića na klupi, a on je ipak u 90. donio pobjedu Lokomotivi. Dinamo je u drugom poluvremenu bio katastrofalan, nemoguće je znati je li nešto u pozadini. Jovićević u teškoj situaciji. Ruši se mit o Sammiru

LOKOMOTIVA - DINAMO 1:0 (0:0)

ZAGREB - Stadion u Kranjčevićevoj. Igrano bez gledatelja. Glavni sudac: Strukan (Split) 6,5. Pomoćni suci: Radić (Split) i Jakšić (Solin). Četvrti sudac: Titlić (Hrvace). VAR: Gabrilo (Split). AVAR: Crnčić (Vrbovec). Delegat: Balen (Zagreb). Kontrola suđenja: Kukić (Sisak).

Strijelci: 1:0 - Tolić (90) 11 m.

LOKOMOTIVA: Grbić 7,5, Karačić 7, Mersinaj 6, Kolinger 6, Kovačić 6,5, Čeliković 6 (od 84. Marković -), Jakić 6,5, Petrak 6, Cokaj 6,5, Atiemwen 5,5 (od 53. Tolić 7), Uzuni 6 (od 90. Halilović -). Trener Tomić 6,5.

DINAMO: Livaković 6,5, Moharrami 5,5, Dilaver 5, Gvardiol 5, Leovac 6, Moro 5,5, Kadzior 5,5 (od 77. Ćuže -), Majer 5 (od 61. Ivnušec 5), Ademi 6, Oršić 5,5 (od 61. Marin 5,5), Kulenović 5,5 (od 61. Gavranović 5,5). Trener Jovićević 5,5.


Ocjena utakmice: 6.
Igrač dvoboja: Grbić (Lokomotiva).
Isključen Moro u 89. zbog drugog žutog kartona.

Teško je pisati o ovakvim utakmicama jer je nemoguće znati je li nešto u pozadini. Dinamo je odigrao katastrofalno drugo poluvrijeme, ali to nije dokaz kako je "nešto bilo". Čitav sklop ovog nadmetanja izgleda neuobičajeno: Dinamo je u prvom poluvremenu imao četiri idealne prigode, no vratar Grbić je izvrsno branio. Lokomotiva je bila vrlo loša, neopasna i nepovezana, sva u bunkeru.Trener Lokomotive Tomić opet je izveo neobičan sastav, ovaj put bez Tolića, koji je u nastavku, osim grozne igre Dinama, pridonio Lokomotivinu oporavku. Tolić je zabio i jedini, pobjedonosni pogodak u 90. minuti, doduše iz jedanaesterca za koji je tek nakon VAR provjere ustanovljeno da nije bio napucana lopta u Morinu ruku, nego nedopušteno zaustavljanje. Lokomotiva je pobjedom došla na dva boda iza Hajduka i Rijeke i još ima izgleda za Ligu prvaka.
A sad nešto o Sammiru, Zdravku Mamiću, Bjelici i novom treneru Jovićeviću.
Domaći su igrali bez ozlijeđenog i nepripremljenog Sammira koji nije zaslužio toliko pohvala u posljednje vrijeme. Trener Tomić ga je proglašavao jednim od trojice najboljih igrača Prve HNL i nije shvaćao kako je to loše upravo po njega Tomića. Bilo bi bolje da je isticao igrače koje je on afirmirao, ako jest. I pojedini novinari su neumjereno dizali Sammira u nebo poslije pobjede u Koprivnici. Sammir je utopio sam sebe u nekoliko posljednjih intervjua otkrivanjem mnogih negativnih pojedinosti svog nogometnog života. Nije sasvim jasno zbog čega mu je Zdravko Mamić toliko pogodovao. Mamić je sklon marifetlucima i moglo bi biti puno razloga. Najmanje ono da Zdravko posebice voli fakine. On više voli novac i moć i tu negdje bi mogla biti tajna. Sammirov verbalni napad, ovih dana na trenera Nenada Bjelicu koji ga unatoč Mamićevu inzistiranju, nije htio, otkriva i nešto što je samo u naznakama rečeno: Zdravko Mamić nije imao snage, uglavnom zbog života u drugoj državi, niti je bio sposoban za sučeljavanja s Bjeličinom jakom osobnošću. Dao mu je otkaz tako što je iskoristio tešku situaciju s koronom. Bjelica je najbolji trener Dinama u dužem vremenskom razdoblju, financijski je skup i s nekim lošim karakternim primjesama. No, Zdravko Mamić je ponovno pružio povjerenje Crnogorcu, ovaj put zagrebačkom, dvije godine mlađem Igoru Jovićeviću, a ne svom bratu Zoranu jer se bojao reakcije javnosti. Sada dosta ovisi kako će se Mamić odnositi prema Jovićeviću, hoće li mu zapovijedati kao prijašnjim trenerima prije Bjelice i hoće li ga Jovićević slušati, što Bjelica nije. Zapravo, ne može biti dvojbe: Mamić će Jovićeviću htjeti zapovijedati, premda više nije tako siguran u sebe kao prije. Jovićević je nepoznanica i večeras nije položio ispit, iako je sigurno kako ima crnogorske izvorne lukavosti, kao i njegov otac Čedo, rođen na Cetinju, nekad igrač Dinama.
Jovićević se večeras poslikznuo, u prikrajku čeka Zoran Mamić, jer će "trenerski odumrijeti" ako ubrzo neće voditi neki poznati klub.

Alpas

PROMO

DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
Mr. Shine 240 x 400
make-up-room