SportNews.hr

prava sportska priča

Igrači Dinama ne pomažu Jovićeviću da ostane trener. Slično je bilo i 1983. kada je prvi put otišao Ćiro Blažević. Dečki su "zaboravili" igrati i ubrzo je pao legendarni Rudolf Belin. Bjelicu da bi bilo rezultata mora naslijediti samo jači od njega

DINAMO - OSIJEK 0:0


ZAGREB - Stadion u Maksimiru. Gledatelja: 1.703. Glavni sudac: Bebek (Rijeka) 6,5. Pomoćni suci: Zobenica (Velika Gorica) i Kezele (Rijeka). Četvrti sudac: Bionda (Zaprešić). VAR: Vidulin (Kanfanar). AVAR: Đurak (Stupno). Delegat: Doljanin (Hrvace). Kontrola suđenja: Babić (Split).

DINAMO: Livaković 6,5, Moharrami 5,5 (od 68. Majer 6), Gvardiol 6, Dilaver 6 (od 83. Franjić -), Leovac 6, Moro 5,5 (od 46. Kulenović 5,5), Kadzior 5,5 (od 46. Ćuže 5,5), Ademi 6, Đira 6, Marin 6, Petković 5,5 (od 75. Oršić 5,5). Trener Jovićević 6.

OSIJEK: Ivušić 6,5 Silva 6,5, Škorić 6,5, Majstorović 6, Talys 6,5, Jugović 6, Lopa 6 (od 71. Grgić 6), Pilj 6, Bočkaj 6,5, Marić 6 (od 90+3 Beljo -), Mance 5,5 (od 79. Špoljarić -). Trener Kulešević 7.

Ocjena utakmice: 6.
Igrač dvoboja: Bočkaj (Osijek).

Dinamo je osigurao naslov prvaka i sada je bitno kako će se događaji odvijati u budućnosti. Prvo je pitanje hoće li Igor Jovićević ostati trener i poslije formalnog završetka prvenstva, ili će ga naslijediti Zoran Mamić. Jovićević je možda i predviđen kao prijelazno rješenje jer se Zdravko Mamić, zbog javnosti, nije usudio odmah poslije Bjelice postaviti brata za trenera. Navijači bi bili sto posto uvjereni kako je Bjelica smijenjen upravo zbog toga, a ne nekih plitkih razloga kakvi su navedeni. Ovo kako Dinamo sada igra neće biti dovoljno da Jovićević ostane, iako, ako se sudski procesi ubrzaju, neće biti puno vremena ni za Mamiće. Igrači svojim pristupom ne pomažu Jovićeviću, no tako se uvijek događa kad s kormila ode jaka ličnost, a dođe neiskusnije ime. Tako je bilo i 1983. kada je Ćiro Blažević prvi put otišao iz Dinama. Naslijedio ga je legendarni igrač Rudolf Belin, no dečki kao da su zaboravili igrati i Belin je ubrzo smijenjen. Ali pitanje je da li bi i Zoran Mamić uspio dostići, odnosno nadvisiti Bjeličin utjecaj na momčad. Vjerojatno ne bi. Zdravko Mamić izgleda nije shvatio kao poslije jednog uspješnog i skupog trenera, za jednake ili bolje rezultate, nije dovoljan jeftin i trener bez karizme, pa makar to bio relativno afirmirani brat Zoran, nego još bolji i skuplji od prijašnjeg. Kad se još uzme da nema ni Olma i da je Oršić potpuno potonuo, hrvatsko prvenstvo bit će glavni domet "novog" Dinama.
Osijek je zasluženo osvojio bod, a mogao je i pobijediti. Borba za drugo mjesto na prvenstvenoj ljestvici je vrlo zanimljiva. U sljedećem kolu igraju Osijek - Rijeka i to će biti susret s pojačanim nabojem zbog onog nedavnog u polufinalu Kupa. Čini se da će o drugom mjestu na kraju odlučivati utakmica posljednjeg kola između Osijeka i Lokomotive.

Alpas