SportNews.hr

prava sportska priča

Lokomotiva se "zahvalila" Samiru Toplaku koji je pristao sjesti na vruću klupu koju nitko nije htio, nakon što ju je uspio dignuti s dna i osigurao joj ostanak

Nogomet je najpopularniji sport, najvažnija sporedna stvar, isprepleten raznim interesima, u pozadini nogometa odvija se biznis bez etičkih uzusa kojim se bavi svatko. Da je tako najsvježiji je primjer trenera Toplaka koji je doveden u Lokomotivu da napravi čudo u koje nisu vjerovali ni oni koji su mu posao dali, ali čudo se dogodilo, Lokomotiva je ostala prvoligaš i to zahvaljujući iskusnom trenerskom liscu Toplaku, treneru u najzrelijim trenerskim godinama.

Toplak je uveo golobrade mladiće iz Lokomotivine nogometne škole u kojoj caruju braća Čabraja, oni su ustrojili najbolje skautiranje od najranije dobi i posložili omladinski pogon s velikim brojem talenata. Roko Šimić i Lukas Kačavenda nakon prilike koju im je pružio Toplak postali su zanimljivi Europskim klubovima, ali su u drugi plan potisnuli neke na koje je milje nogometnog biznisa ozbiljno računao, a Lokomotiva je trebala biti odskočna rampa prema unosnim transferima. Toplak je narušio uobičajenu povezanost nogometnih ulagača i kluba, dok je trajala prijetnja ispadanja moglo ga se i otrpjeti, ali sada kada se karte nanovo miješaju klub mu se "zahvalio" na svemu što je za njega učinio i ponovo kreće utabanim stazama, bit će dobro ako se ne ponovi netom završena sezona, ali tko će Lokomotivu spašavati ako sve opet bude po starom.

 

Alpas

PROMO

DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
Mr. Shine 240 x 400
make-up-room