SportNews.hr

prava sportska priča

Zaprešićka priča nije gotova! Premda su Kvrgićevi ljudi u stručnom smislu preuzeli Inter, on neće biti novčani podupirač. To će biti tvrtka koje se ime zasad taji. Spominje se Goričin model. Laljak je ostao direktor

Foto: Djuka / Petrović i LjaljakFoto: Djuka / Petrović i Ljaljak

Ovih dana napisalo se dosta pogrešnih informacija o zaprešićkom Interu, ali nisu samo novinari krivi. Tek danas je pred "sedmu silu" izašao direktor Branko Laljak i pružio nekoliko obavijesti koje i dalje ne zaokružuju čitavu priču. Sportske novosti su se bile pohvalile "ekskluzivnom objavom" kako nogometni menadžer, poslovni čovjek Velibor Kvrgić, sa svojom grupacijom ulazi u klub i sprema financijsku injekciju. Danas je to Laljak odlučno demantirao. Kvrgić je samo vlasnik nogometne agencije s kojom klub surađuje i ima četiri igrača u Interovu rosteru. Prema direktoru Laljaku u klub ulazi čovjek koji vodi zasad nenogometnu tvrtku koja će podupirati klub. Trebao bi to biti model sličan HNK Gorici. Laljak nije želio otkriti ime tog čovjeka jer je trenutačno na poslovnom putu i učinit će to za nekoliko dana. Laljak će i dalje ostati direktor kluba koji će nastaviti u dosadašnjem sustavu: kao udruga građana.
S direktorom je pred novinare izašao i novi trener Željko Petrović. U dužem govoru Petrović je u jednom trenutku kazao kako Kvrgić nije njegov menadžer. Bit će da je više prijatelj. Zanimljivo je tko su pomoćnici, a tko tehnički direktor: čini se sve Kvrgićevi ljudi. Prvi pomoćnik je Željko Mezak (42) iz Kutine, odakle je izgleda i Kvrgić, iako Kvrgića ima i u Brdovcu. Drugi pomoćnik je Ivan Parlov (35), u jednoj sezoni igrač Intera, trener golmana ostaje Dragutin Pavalić. Novost je u neku ruku funkcija tehničkog direktora koju će obavljati 32-godišnji Marin Oršulić, svojedobno igrač Zagreba. Tako se barem čini, jer osim imena Laljak nije dao objašnjenja niti je bio pitan. Od važnijeg što je Petrović rekao, valja istaknuti kako će prva utakmica biti u subotu protiv Rudara iz Velenja. Potom se ide na Arena kup u Medulin. Sasvim je jasno potvrđeno kako bi najveći dobitak bio povratak Andrića.

Alpas