SportNews.hr

prava sportska priča

Balatazar Bogolin potpisao za Krško

Napadač Opatije Baltazar Bogolin pristupio je Slovenskom drugoligašu NK Krško. Baltazar je bio u kombinaciji i za Sežanu, te je trebao put Grčke, a u kombinacijama je bio istok, ali managarske kombinacije nekad nisu ostvarive, a da preduga pauza ne ostavi traga Baltazar se odlučio za Krško.

Mirko Šugić ostaje u Singapuru, nastupa za Tanjong Pagar člana Singapurske Premier lige

Uvijek nam je drago kada netko od igrača kojem smo znali posvetiti pažnju u hrvatskom nogometu uspije na međunarodnoj sceni, kada nam se na poziv javi i kaže da je sretan i zadovoljan. Mirko Šugić je jedan od takvih igrača, po našoj procjeni pun nogometnih vrlina, a još više onih ljudskih, skroman nikad se nije gurao, a najbolje se osjećao na terenu i smatrao da tamo treba reći sve što se o njemu kao nogometašu u javnosti trebalo znati. Ispravan stav ali na pogrešnom mjestu, Mirko nije imao na umu da naš mentalitet takve treba, a sjeti ih se samo kada ga razočaraju oni koji svojim glasnim nametanjem zauzimaju prostor, u medijima, u momčadi, oni uvijek nađu put da se približe trenerima, predsjednicima. Mirko je drugog mentaliteta, radišan i pošten i u lutanju pronalaska mjesta gdje će ga cijeniti prema doprinosu klubu dosta ih je promijenio. Ove zime Mirko je otišao daleko, u Singapur, skrasio se Tanjong Pagaru članu Singapurske premier lige. Nametnuo se i u stalnoj je postavi, prihvaćen je i svi ga jednostavno zovu Mirko, a s tim imenom nastupa u dresu s brojem 21.

U dvadeset jednoj utakmici Šugić je u 83% njih bio u prvom sastavu, odigrao prosječno 85 minuta, postigao 4 gola, zabilježio je 4 asistencije, a kako bi sve bilo u znaku 4 dobio je 4 žuta kartona. Tržišna vrijednost mu je 100 tisuća eura, dok je vrijednost momčadi Tanjong Pagara 1,47 milijuna eura.

-Super mi je ovdje, ne mogu se na ništa žaliti, nitko me ne gnjavi, nitko me ne sabotira. Prvi put se osjećam kao profesionalac, šutiš radiš, i onda te i cijene. Nadam se da ću ostati i sljedeće godine. Krenuli smo top u prvenstvo jedan od najboljih startova u povijesti kluba i onda smo treću rundu loše odigrali. Ja sam skoro cijelu tu rundu bio ozlijeđen, a ovdje kad ne igra jedan od stranaca to vam se jako osjeti na igri, govori nam Mirko o svojim dojmovima na Dalekom istoku.

 

Saši Milaimoviću tehnički direktor Romeo Jozak povjerio vođenje bijele močadi SSDFT. 3. Al Abtal Internacionalni Cup još kvalitetniji, Dinamo će nastupiti.

 

Romeo Jozak tehnički direktor SSDFT (Saudijska stipendija za razvoj nogometnih talenata) pod ingerencijom Saudijskog Ministarstva sporta nakon odrađena dva vrlo upješna Al Abtal International Cupa za treće izdanje sprema još atraktivnije sudionika, a time se zaoštrava konkurencija.

Lisabonski Sporting osvojio je  naslov 2. izdanja, momčad zagrebačkog Dinama osvojila je drugo mjesto na turniru koji je organizirao Saudijski program stipendiranja za razvoj nogometnih talenata Ministarstva sporta u španjolskom gradu Salou. Na drugom izdanju turnira su sudjelovale dvije ekipe iz programa stipendiranja, klubovi Al-Qadisiyah, Al-Fateh i Al-Taawun iz Kraljevine Saudijske Arabije, pored klubova Real Madrid, Liverpool, Valencia, Atlético de Madrid, Sporting Lisabon, Dinamo Zagreb, Olympique Marseille, Real Sociedad, Shakhtar Donetsk, Legia Varšava, Slavia Prag i Midtjylland.

Saudi Scholarship for Developing Football Talent Program Ministarstva sporta završio je sezonu 21-22 u španjolskom gradu Salou, koja se odvijala kontinuiranim fizičkim, mentalnim i obrazovnim radom sa saudijskim igračima, svakodnevnim treninzima i prijateljskim utakmicama protiv brojnih momčadi.  S druge strane, program je omogućio da 17 igrača potpiše profesionalne ugovore s europskim klubovima u nekoliko zemalja, što je odlična prilika da razviju svoj talent i daju dobro pripremljenu generaciju za buduće reprezentativne nastupe.

U kampu Jeddah smještenom u King Abdullah Sports Cityju, odabrano je 47 igrača koji će se pridružiti programu u španjolskom gradu Salou, od 90 igrača iz 35 lokalnih timova kroz 18 treninga i različite tehničke manevre, obavljena su sva tehnička i fizička mjerenja svih igrača.
Ovaj programom ima za cilj razviti odabrane talente kroz svakodnevne treninge, tehnička predavanja, samorazvoj, satove engleskog i prijateljske utakmice s važnim klubovima i akademijama iz Europe kako bi ih pripremili da budu profesionalci u europskim i međunarodnim klubovima.

Hisham Tashkandy, generalni direktor Saudijske stipendije za razvoj nogometnih talenata, rekao je: „Ovogodišnji program stipendiranja započeli smo uz potporu i upute NJ.KV princa Abdulaziza bin Turki Al Faisala, ministra sporta u kampu u Jeddahu, gdje su brojni igrači testirani iz klubova raznih divizija. Bilo mi je drago vidjeti izvanredne talente koje je stručno osoblje odabralo da se pridruže programu u španjolskom gradu Salouu, gdje će tim provoditiu pripremu tehničkih i razvojnih programa.  Također zahvaljujem mojim kolegama u trenerskom i administrativnom osoblju na njihovom neumornom radu na odabiru najboljih talenata i njihovom razvoju kako bi pomogli reprezentacijama na nadolazećim forumima.

Važan dio programa je AL ABTAL INT. FRIENDLY CUP kojem veliku pažnju posvećuje upravo naš Romeo Jozak, njegova ideja do to bude prijateljsko, nogometno natjecanje za igrače do 19 godina.

Na prijedlog Jozaka Saša Milaimović dobio je priliku biti glavni trener bijele močadi, a još jedan naš trener Tomislav Mikulić kojeg je SSDFT angažirao bit će mu asistent.

 

 

 

Muhamed Alghoul u egipatskom Wadi Degla FC iz Kaira čiji je trener je Igor Tolić, a trener vratara Zlatko Runje

Wadi Degla SC egipatski nogometni klub iz Kaira povezan s Wadi Degla Holdingom, građevinskom tvrtkom osnovanom 1994, na klupi s Hrvatom Igorom Tolićem i trenerom vratara Zlatkom Runje pojačao se Muhamedom Algholom s ciljem povratka iz druge u prvu ligu. Novi klub Muhameda Alghoula, reprezentativca Palestine i bivšeg kapetana Dubrave TK svoj najveći uspjeh imao je u sezoni 2009./10. kada je ušao u egipatsku Premier ligu po prvi put u svojoj povijesti. Vrijednost novog kluba kod nas popularnog Muhe je prema Transfer Marktu 2,35 milijuna eura, dok je njegova vrijednost 250.000 eura.

Seminar trenera seniora Središta Zagreb počinje u ponedjeljak, 29/08/2022. u Sesvetama, SC Sava sport

Nogometno središte Zagreb u ponedjeljak i utorak organizira seminare za trenere. U ponedjeljak, 29/08/2022. u Sesvetama, SC Sava sport za trenere seniorskih momčadi, od 17-20,15 sati, a u utorak 30/08/2022 za trenere seniorskih momčadi, u Zagrebu, veliki amfiteatar Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (Horvaćanski zavoj 15), od 17-20,15 sati za trenere pionira i mlađih pionira.

Dinamovi veterani predvođeni Markom Mlinarićem odigrat će humanitarna utakmica za Gabrijela Penzera u petak 29.07. s početkom u 18.sati u Vrapču s plavo žutim domaćinom

Gabrijel Penzer cijeli život je obožavao hokej, bio je nekoliko puta proglašavan za najboljeg vratara u svojoj kategoriji i onda mu je otkriven zloćudni tumor, i umjesto bitki na ledu Gabrijel vodi onu za zdravlje. Liječenje je izuzetno skupo pred njim je skupo liječenje u Francuskoj, a da bi ga mogao platiti Gabrijelov otac je spreman prodati kuću.

Kako je cijeli svoj život vezan za zagrebački kvrt Vrapče, nogometaši Vrapča  29. srpnja od 18 sati organiziraju humanitarnu utakmicu s veteranima Dinama koje će predvoditi legendarni Marko Mlinarić. Na donatorskoj večeri nastupit će i glazbene zvijezde iznenađenja.

Gabrielu možemo pomoći uplatom na  ŽIRO RAČUN: Za pomoć Gabrijelu Penzeru HR7423600003118915698

https://youtu.be/hMei6kEuyUg

 

VeGo Sport zastupnik Alpasa potpisao je ugovor o zastupanju Njemačke tvrtke Uhlsport GmbH čija je lopta od ove sezone službena lopta Hrvatske nogometne lige

Od ove sezeno službena lopta hrvatske nogometne lige Super Sport je lopta njemačkog prizvođača Uhlsport. VeGo sport iz Velike Gorice poznata po tome što zastupa Alpas njemačku sportsku marku koju nose mnogi naši klubovi, potpisao je eksluzivni ugovor sa Uhlsport GmbH proizvođačem službene lopte našeg najvišeg ranga natjecanja, tako da će ovih dana svi zainteresirani klubovi moći nabavati ovu kvalitetnu loptu u Hrvatskoj po najpovoljnijim uvjetima.

Inter Zaprešić otišao u povjest, osniva se NK Inker Zaprešić koji nastavlja s Školom mladeži ugaslog Intera..

Foto: flickrFoto: flickr

Danas u ponedjeljak 25.07. u 19,00 sati održat će je Skupština nove Udruge građana Inker Zaprešić koja će nastaviti kroz Školu mladeži bivšeg NK Inter Zaprešić nastaviti rad. Lovro Benčević predsjednik Zajednice športskih udruga grada Zaprešića jedini je kandidat za predsjednika novoga kluba. Momčadi mladeži nastavljaju s natjecanjima u ligama u kojima su i do sada nastupali.

- Skupština je danas u 19, sati i ja sam jedini kandidat za predsjednika, dobro ste informirani. Prvo što ću uvesti je puna financijska transparentnost. Želimo stadion u Zaprešiću vratiti Zaprešićanima. Imamo još četiri nogometna kluba na području grada s kojima ću odmah organizirati sastanak na kojem ćemo razgovarati o suradnji i zajedničkom korištenju infrastrukture koju imamo. Ne dolazim iz nogometa, ali znam kako sportski kolektiv treba funkcionirati i sve ću dati da tri stotine polaznika naše škole ne trpi zbog nastale situacije, rekao nam je gospodin Benčević

 

Javio nam se Mario Mustapić: Treniram s Dubravom TK, čekam inozemstvo, nisam spreman nakon uspješne sezone sjediti na klupi.

Javio nam se Mario Mustapić sinoć nakon povratka s treninga, trenira s Dubravom TK dok čeka inozemni angažman.

- Moj bivši klub Dubrava TK omogućila mi je da treniram s momčadi dok čekam angažman. Nisam bio spreman sjediti na klupi nakon dobre sezone, u mojem klubu iz prošle sezone rekli su mi da su se odlučili za mlađeg vratara, kao da je meni "sto godina" u dvadeset trećoj sam i nisam spreman sjediti na klupi. Sve je bilo dogovoreno s jednim prvoligašem iz istoka Europe, ali nisu bili voljni platiti naknadu za razvoj mladog igrača jer za nekoliko mjeseci više ona neće postojati. Eto tako za jedne sam prestar, a za druge premlad, apsurd ali je tako, čekat ću, rekao nam je Mario.

Nakon naše jučerašnje objave dobili smo pregršt poruka s informacijama o Mariu. Posebno je jedna zanimljiva koju ćemo prenijeti u cijelosti:

"Pročitao sam vašu objavu o vrataru Mario Mustapić, dečko je razočaran u nogometno okruženje kojim se nalazi, u Rudeš ga je doveo trener A. Šušnić koji je dobio otkaz da bi Mario ostao u klubu zahvaljujući svojoj kvaliteti i unatoč tomu što je trebalo uslijediti forsiranje domaćeg mladog vratara nisu imali muda to napraviti jer je na svakoj utakmici bio među najboljima u ekipi, zamjerili su mu kiks u spomenutoj utakmici, rekli mu se javiti i nikada se nisu javili, pripremao se u sindikalnoj momčadi igrača koji nemaju klub ali naravno da od toga ništa. Jedino što je u svemu tome dobro jeste to da nije zapostavio fakultet pa ide lagano ka akademskoj tituli.
Sve je to sudbina nogometaša u Hrvatskoj kada nećeš potpisati za kvazi menadžere nema te na mapi"

Mustapić je izvanredan vratar, poznajemo ga od juniorskih dana, skroman i pristojan dečko, lav na terenu, a sad znamo da je uspješan student. Puno puta smo se uvjerili prateći utakmice da je osba jakog karaktera i da ima stav, pogotovo slušajući njegove rasprave sa sucima koje su uvijek argumentirane i ne prelaze granicu pristojnosti.

Jurčec, Sekulić, Pelko, Prijić...i još nekoji koje smo prepoznali prije ostalih i dali im medijski prostor dobili su nove ugovore, svi dobri nogometaši ali karaktera koji ne razumijemo

Pisali smo o Jurčecu na probi u austrijskom Altachu, Sekuliću s bugarskim Botev Plovdivu, Prijiću koji je raskinuo sa Zrinjskim i tako kroz godine o mnogima skoro anonimnim igračima za koje smo smatrali da imaju kvalitetu davali im medijski prostor kroz koji smo skretali pažnju javnosti i nogometnih stručnjaka na njih. Uvijek smo to činili samo zbog njihove kvalitete i prepoznatog potencijala. Zbog Kristijana Lovrića trpjeli smo takve kritike i napade, ali nakon njegovog meteorskog uspjeha napada je sve manje, ali se s povećanom pažnjom prati koji od igrača je u našem fokusu jer je tu pogotovo naš urednik Branko Tuđen imao nos za talentirane.

Manager Marka Tolića pri svakom susretu spomene kako smo imali veliki utjecaj na razvoj njegove karijere od posudbe u Sesvete do povratka u Lokomotivu i sada u redove Dinama. U svakom prijelaznom roku mnogi igrači druge i nižih liga obraćaju nam se s informacijom kako su slobodni igrači, kako nisu pronašli zajednički jezik s upravom i redovito im izlazimo u susret, a po našoj objavi većina odmah dobije nekoliko ponuda. Veliko je zadovoljstvo pomagati, činiti dobre stvari i to nas jako veseli, jedan od razloga pokretanja portala SportNewsa je bio upravo zbog toga.

Sjećam se kako je Tuđen na svakoj presici Dinama kada je pokojni Cico Kranjčar vapio za veznim igračem na neki način spomenuo Ivana Fiolića koji je tada bio na posudbi u Lokomotivi i urodilo je plodom Fiolić je vraćen u Maksimir.

Za sve što činimo igračima ne tražimo ništa, njihov uspjeh je i naš uspjeh i u tome uživamo, ponekad se i pohvalimo " Kad ga nitko nije vidio mi jesmo". Ali s godinama primijetili smo jednu anomaliju koja se ponavlja što potvrđuju i angažmani Jurčeca u Altachu, Sekulića u Botev Plovdivu, Prijića u Marsoniju, Pelka u Vukovar niti jedan od njih nije našao za shodno javiti nam da su uspjeli, a dojučer su se javljali valjda misle da je naša misija ispunjena i da ćemo saznati od medijskih agencija, jedino ne znaju da mi agencijske informacije ne prenosimo. Možda su za prenošenje informacija prebacili na predsjednike bivših klubova koji nas o transferima izvještavaju, ali o visini kolača koji od transfera pripada klubu ne žele da se piše ili na agente kojima je stalo da se sazna da su upravo oni ti koji su zaslužni za transfere. Misteriozan je taj nogometni svijet, svi sve znaju, ali nitko ništa ne zna pogotovo kada su financije u pitanju. Sutra će se pojaviti neki novi klinci u čijim majstorijama ćemo uživati, pratiti njihov uspon, ispratiti ih u bijeli svijet, a tamo kako im bude okruženim nogometnim predatorima i hijenama mi ćemo i dalje radije ostati s ovim novim klincima i biti njihova sretna vila, na karakter im ne možemo utjecati niti ga izgrađivati to čine nogometni pedagozi i roditeljski dom, mi većinu njih ne razumijemo.