SportNews.hr

prava sportska priča

Velika borba između Opatije i Rudeša završila je bez golova. Opatija kao da sustaje: u dva kola izgubila je četiri boda. Rudeš je odmah napao i nije bio podređen. Zašto nije igrao Muić?

OPATIJA - RUDEŠ 0:0

RIJEKA - Stadion na Kantriidi. Bez publike. Glavni sudac: Cestarić (Sisak) 6,5. Pomoćni suci: Trklja (Petrinja) i Mioković (Sisak). Četvrti sudac: Ješić (Sisak). Delegat: Tadić-Šutra (Otok). Kontrola sudaca: Marijanović (Osijek).

OPATIJA: Iveša 7, Kričković 6 (od 46. Maloku 6), Jukičić 6,5, Zgrablić 7, Kukoč 6 (od 82. Junuzović -), Lucić 6, Glavaš 6,5, Pintarić 6 (od 46. Klapan 6), Bjelanović 6, B. Bogolin 6,5 (od 70. Furijan 6), Pejanović 6 (od 70. Bertoša 6). Trener Z. Bogolin 6.

RUDEŠ: Baždarić 7, Brajković 7, R. Ćosić 7, M. Ćosić 7 Franić 7, Grgić 6,5, Abdurahimi 6 (od 85. Čabraja -), T. Knežević 6 (od 60. Jalinous 6,5), Šarić 7,5, Kolega 6, Durdov 6 (od 70. Jelavić 6). Trener Carević 7.

Ocjena utakmice: 6,5.
Igrač dvoboja: Šarić (Rudeš).

Dečki su se silno borili, bila je milina gledati kako izgaraju na travnjaku Kantride, ali kvalitetom je ovaj drugi derbi 21. prvenstvenog kola bio ispod razine onog jučerašnjeg, između Dugopolja i Dragovoljca. Možda je razlog takvom dojmu i činjenica kako nije bilo golova jer pogoci oplemenjuju svaku utakmicu. Opatija je u dva kola izgubila četiri boda, danas dva i u prošlom susretu u Solinu također dva i premda se to još ne može izrijekom tvrditi, čini da je ipak slabija u odnosu na jesenski sastav s Ivorom Weitzerom na desetki. Prinova Kukoč na beku nije nikakva prevaga, pa kad još Bjelanović i Pejanović igraju ispod očekivanog, ostaje podatak da je tek stoper Zgrablić imao pravu prigodu. Sve ostalo bile su polušanse, lopta se uvijek odbila od nekog iz čvrste obrane Rudeša. A najrastrčanijeg tijekom "svog razdoblja" Baltazara Bogolina, otac Zoran zamijenio je u 70. minuti!
Nije ni Rudeš imao posebnih prigoda, osim Kolege u 14. minuti, ali iz ovog susreta gosti su izašli s puno više kapitala. Najveća dobit je bod, poslije neočekivanog poraza od Kustošije u prošlom kolu na svom stadionu. Posebno je ohrabrujuća vrlo dobra igra obrane, ali to još nije razlog za pretpostavku Rudešova podviga, odnosno uspona prema vrhu ljestvice, u nastavku prvenstva. U to vjeruje još samo golman Dragovoljca Šubarić!
Glavna borba vodila se na sredini terena, gdje se osobito isticao Rudešov igrač Rene Šarić (21) koji je 9. veljače pristupio iz Cibalie. O utakmici Šarić kaže:
"Išli smo na pobjedu željni iskupljenja za poraz protiv Kustošije. Igralo se čvrsto i nije bilo puno šansi".
Da li znaš, zašto nije igrao kapetan Domagoj Muić. Sjedio je na klupi.
"Koliko je meni poznato, naš kapetan i vođa je lakše ozlijeđen i trener nije želio riskirati."

Alpas