SportNews.hr

prava sportska priča

Ivković je ostavku trebao predati i prije već i zbog svoje karijere. Interu se teško može pomoći: u idućih pet kola ima pet najtežih utakmica. Ako se nastavi zaprešićki pad, uskoro bismo mogli gledati trećeligaški derbi Inter - Zagreb

Kako događaji idu mogli bismo u neposrednoj budućnosti prisustvovati, ako ne četveroligaškom, onda trećeligaškom derbiju između Intera i Zagreba. Branko Laljak protiv Dražena Medića! Nije šala, oni su utjelovljenje dva ne tako davno prvoligaška, u mnogočemu i slavna kluba koji su doživjeli ili doživljavaju nezamislive posrtaje. Poslije četiri proljetna prvenstvena kola u kojima je osvojio samo bod i nalazi se na 15. mjestu, trener Tomislav Ivković dao je ostavku. Potez je očekivan i logičan. Iza Ivkovića (60) je velika igračka i pristojna trenerska karijera. Zbog toga ostavku je trebao predati i prije. Sinoć nam je rekao: "Želio sam pomoći". Ipak, nije sasvim jasno, zbog čega je Ivković tako dugo oklijavao, jer ovakvom zaprešićkom klubu pomoć je teško pružiti. Novi trener doći će u ponedjeljak. Tko god bio suočit će se s pet utakmica u kojima gotovo nema nade. Protivnici su Orijent 1919, Hrvatski dragovoljac, Kustošija, Opatija i Dinamo II. Tek 21. travnja protiv Međimurja, na svom stadionu, može se pretpostaviti pun bodovni učinak. No, ni to nije sigurno. Nogomet je nepredvidiv. Bitno je izbjeći posljednje 18. mjesto jer jedino ono sigurno vodi u treće lige.
Tomislav Ivković večeras nije izgledao neraspoložen, iako je pod dojmom smrti Zlatka Cice Kranjčara, svog igračkog 
i trenerskog suradnika i bliskog prijatelja. "Nitko ne zna što je u meni. Jutros sam se probudio i shvatio kako moram otići", komentirao  je svoj potez. Već u porazu protiv Rudeša, prije dva tjedna, Ivković je djelovao nemoćno, gotovo izgubljeno. Bilo je dvojbeno prići mu, pozdraviti ga i zamoliti za izjavu. Jedno logičko pitanje bilo bi: kada ćeš podnijeti ostavku? SportNews se uzdržao. 
Alpas