SportNews.hr

prava sportska priča

BSK je pobijedio, ali to ne mora biti presudno. Unatoč porazu kapetan Dragovoljca Šubarić izjavljuje: Mi ne želimo samo ući u prvu HNL nego i podići pehar

Foto: Djuka / Šubarić HDFoto: Djuka / Šubarić HD
BSK BIJELO BRDO - HRVATSKI DRAGOVOLJAC 1:0 (1:0)
 
BIJELO BRDO - Stadion BSK-a. Bez gledatelja: Glavni sudac: Kolarić (Čakovec) 6,5. Pomoćni suci: Bacinger i Zobec (Čakovec). Četvrti sudac: Vargović (Virovitica). Delegat: Caput (Praputnjak). Kontrolor suđenja: Vitković (Velika Gorica).
 
STRIJELAC: 1:0 - Gvozdenović (21).
 
BSK BIJELO BRDO: Đilas 7,5, Gvozdenović 7,5, Dalić 7,5, Majtannić 7, Župan 7 (od 88. L. Mihaljević -), Mišić 7, Mory Gbane 7 (od 75. I. Mihaljević -), Ilić 6,5 (od 88. Aleksić -), Čikvar 6,5 (od 65. Bajić 7), Selbol 6,5 (od 46. Vrdoljak 6,5), Dabro 6. Trener Steinbruckner 7.
 
HRVATSKI DRAGOVOLJAC: Šubarić 7,5, Oreč 6, Ivkič 7, Valentić 7, Majstorović 7,5, Burić 6,5, Bašić 6,5, Ernst 7 (od 83. Skansi -), Raul 6 (od 63. Viduka 6,5), Amoateng 6 (od 73. Perić -), Stjepanović 6. Trener  Kuljanac 6,5.
 
 
Ocjena utakmice: 7.
Igrač dvoboja: Gvozdenović (BSK).
Isključen Bašić u 87. min. zbog drugog žutog.
 
Derbi dosadašnjeg dijela drugoligaškog natjecanja pripao je domaćem BSK-u koji je time zasjeo na vodeću poziciju. Dragovoljac je pobijeđen prvi put poslije 20. studenog kada je u obližnjim  Vinkovcima izgubio sa 0:6. Poraz je goste iz Sigeta skinuo s prvog mjesta, no to ne mora biti odlučujuće, jer i drugopolasirani, a u određenim okolnostima i terećeplasirani klub s licencijom može u Prvu HNL. Ovih dana bit će objavljeno tko je licenciju dobio već u prvom stupnju. To sigurno neće biti trenutačno vodeći BSK iz Bijelog Brda koji ju nije ni zatražio.
Pretpostavljalo se kako će zbog bolesti Covid 19 Dragovoljac u susret ući igrački oslabljen i tjelesno iscrpljen. I doista nije bilo standardnih Bagadura i Pasaričeka, no oni su izostali zbog ozljeda, a ne problema s koronom. Samo jedan junior bio je bolestan i zbog toga su ostali morali u izolaciju. To je ostavilo manje traga nego da su ležali u krevetima s visokim temperaturama.
BSK je opasnije ušao u utakmicu i premda su gosti u drugom poluvremenu bili bolji, presudio je pogodak Bojana Gvozdenovića u 21. minuti poslije solo akcije koja zaslužuje najveće priznanje. Gvozdenović je s loptom prošao gotovo 30 m pokraj Dragovoljčevih igrača koji su stajali kao štapovi na skijaškom slalomu. Iako su u nastavku, osobito u prvih 20 minuta, gosti imali izrazitu premoć, oni nisu stvorili pravu šansu. Stoper BSK-a Dalić igrao je izvanredno, a vratar Đilas je bez pogreške pohvatao je sve pokušaje Crnih da zabiju iz polušansi. U takvom razvoju događaja bliže drugom golu bio je BSK, ali najbolji strijelac lige Dabro u 82. i 95. minuti nije zabio za njega nešto sasvim nevjerojatno. Vratar Šubarić bio je uz Majstorovića najbolji igrač gostiju.
"Dabru sad neće gol. No, doći će on na svoje", opravdavao je i hrabrio, poslije utakmice, svog najboljeg strijelca trener Steinbruckner.
Kapetan Dalić obavio je ključni posao o obrani, a na pitanje, zašto je Dragovoljac toliko dominirao na početku drugog poluvremena, odgovorio je: "I nesvjesno smo se povukli. Pri kraju utakmice gostujuće linije su se raspale i Dabro ih je trebao nokautirati."
Dragovoljčev kapetan, vratar Šubarić, misli kako će i pokraj teškog rasporeda u nastavku ipak sve doći na svoje: "Mi ne želimo samo ući u Prvu HNL nego i podići pehar. U Bijelom Brdu smo zaslužili najmanje bod."
Majstorović, najbolji u polju, ovaj put u ulozi lijevog beka, probijao se poput šila, kroz redove BSK-a. 
Dragovoljac je igrao bolje nego u prethodnom susretu u 1:0 pobjedi protiv Kustošije u Sigetu?, pitan je Majstorović: "Skupini smo glave, unatoč svim problemima."
Alpas

PROMO

DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
Mr. Shine 240 x 400
make-up-room