SportNews.hr

prava sportska priča

HEP - Najniže cijene električne energije za kućanstva! Korisničke aplikacije i druge pogodnosti.

Šubarić, Valentić i Ivkič, poslije osam godina, Dragovoljac su vratili u Prvu HNL. U psihološki vrlo zahtjevnom susretu Šubarić je branio izvanredno. Golove su zabili obrambeni igrači, što potvrđuje iznimnu ulogu te linije u proljetnom nastavku

DUBRAVA TK - HRVATSKI DRAGOVOLJAC 1:2 (1:1)

ZAGREB - Stadion u Kustošiji. Bez gledatelja: Glavni sudac: Kolarić (Strahoninec) 6. Pomoćni suci: Zobec (Strahoninec) i Plantak (Križevci). Četvrti sudac: Dadić (Zagreb). Delegat: Firm (Zagreb). Kontrolor sudaca: Vučkov (Rijeka).

STRIJELCI: 0:1 - Valentić (28), 1:1 - Jurić (30), 1:2 - Ivkič (47).

DUBRAVA TK: Cyprian 6,5, Cerovec 6, Korca 6, Boršić 6 (od 68. Đaferović 6), Maglica 6, Srbljinović 6,5 (od 60. Dučkić 6), Jurić 7 (od 60. Šugić 6), Alghoul 6,5, Ibiši 5,5 (od 46. Naglić 5,5), Fruk 6, Mudražija 5,5 (od 46. Leonardo 5,5). Trener Šantek 6.

HRVATSKI DRAGOVOLJAC: Šubarić 8, Majstorović 7, Ivkič 7,5, Bagadur 7, Valentić 7,5, Roca 6,5, Burić 6,5, Bašić 6,5, Raul 6,5 (od 46. Viduka 6), Martinez 6 (od 76. Oreč -), Perić 6 (od 90+1 Stjepanović -). Trener Kuljanac 7.

Ocjena utakmice: 7.
Igrač dvoboja: Šubarić (Hrvatski dragovoljac).

Hrvatski dragovoljac je poslije osam godina opet u prvoligaškom društvu. U sezoni opterećenoj bolešću Covid 19, koja i zbog toga nije odisala osobitom kvalitetom, ali je bila izjednačena i vrlo zanimljiva, Dragovoljac je djelovao najujednačenije i s najmanje oscilacija. Njegov ulaz u prvenstvo, prošle godine u kolovozu, bio je osobito uspješan - četiri pobjede u nizu i prvi poraz tek u 11 kolu - no dogodilo se i neugodnih posrtaja, poput onog od Rudeša na domaćem terenu u 14. kolu (0:1) i posebno teškog poraza u Vinkovcima (0:6) u 15. kolu 28. studenog. Pobjeda preokreta činila se ona u posljednjem jesenskom kolu 12. prosinca, nad tada jakim Orijentom 1919 na njegovu stadionu, koja je donijela jesenski naslov i uvjerenje kako se i proljeće može ponoviti takav podvig. Najvažnija proljetna pobjeda zabilježena je u Rudešu 11. svibnja. Ali su vrlo važna bila i tri boda na samom početku proljetnog nastavka u Zmijavcima 14. veljače, te neodlučeno u Dugopolju 5. ožujka.
Današnja utakmica s Dubravom u Kustošiji predstavljala je i velika psihološka zapreku. Bilo je vrlo važno prvoligaški status osigurati prije posljednjeg kola, jer odlučivati na samom kraju nije uvijek ugodno. Ovako će Orijent u subotu doći samo na proslavu. Kao i tijekom cijelog proljeća najvažniju ulogu igrali su vratar Zvonimir Šubarić i pojedini igrači iz obrane. Danas su to bili strijelci Tomislav Valentić i Dominik Ivkič.
U poluvremenu utakmice trener Dubrave Darko Šantek je izjavio:" Ne samo da nećemo odustati od Druge HNL nego ćemo u idućoj sezoni ići na prvo mjesto."

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Alpas
HEP - Energija koja pokreće Hrvatsku