SportNews.hr

prava sportska priča

BSK u Sesvete došao po bod otišao s tri. Geljić opet nije bio u startnoj postavi, Sesvete imaju negativan skor kod kuće.

SESVETE - BSK BIJELO BRDO 0:1 (0:0)

SESVETE: Igralište Sesvete. Gledatelja 100. Sudac: Marić (Sisak). Pomoćni suci: Kamenarić i Geler (Sv. Ivan Zelina). Četvrti sudac: Jurčević (Cetingrad).  Delegat: Ljubičić (Šibenik). Kontrolor suđenja: Gadžo (Bjelovar)

Strijalac : 0: 1 Lozić (60′)

SESVETEA: Krkalić, Oreč, Baltić, Rubić (od 79 Bičanić), Mijatović, Mihaljević (od 62 Geljić), Brigić, Muić, Montano (od 79 Topić), Crnov (od 62 Martinez), Babić (od 84 Stojanović)

Trener: Branko Karačić

BSK BIJELO BRDO: Đilas, Šimičić (od 78 Bošnjaković), Gbane, Majtanić,  Čikvar (od 78 Žutić), Župan (od 72 Mihaljević), Dobrijević, Periša, Mišić

Trener: Tomislav Steibruckner

Crveni karton Mišić 75'

BSK je odnio bodove iz Sesveta iako smo imali dojam da bi bio zadovoljan i s bodom. Prepustili su posjed domaćinu, čvrsto se postavili u obrani, nisu igrali bunker već pametnu aktivnu obranu spremni na brzu tranziciju i kontra udar. Sesvete su imale posjed, vrtjeli su loptu do šesnaesterca gostiju, a nešto ozbiljnije nisu iz organizirane akcije ugrozili mrežu Đilasa koji se istaknuo u dva navrata u drugom poluvremenu kada je spretno izvadio dvije lopte ispod grede. Sesvete nisu uspjele kapitalizirati ni brojčanu nadmoć nakon što si je Mišić u 75' zasluženo priskrbio isključenje zbog neopreznog starta na Martinezu. Pri izlasku s terena ispričavao se korektno domaćinima priznavši da je zaslužio isključenje, ali da nije išao tako kako je to ružno izgledalo.

Geljić najbolji igrač Sesveta, iskusni napadač nije počeo utakmicu već je s klupe u igru ušao posljednjih pola sata, jalova igra njegove momčadi nije ga dovela niti u jednu priliku. Kod ovakvog jalovog napada Sesveta Geljić ne bi po nam trebao priliku tražiti ulazeći s klupe, jer njegovo iskustvo i energija koju prenosi na momčad dobrano su nedostajali njihovoj igri, iskusnom igraču, senatoru ove momčadi sigurno nije motivirajuće dokazivati se posljednjih tridesetak minuta koliko mu posvećuje trener Karačić, takav kalibar igrača ili igra ili je na tribini ako za nju ima razloga.

Nezadovoljstvo današnjom predstavom na kraju utakmice glasno je izrazio odnedavno novi ulagač u klub gospodin Antunović, građevinski poduzetnik komentarom uz teren riječima: "Ja bih sve ove trenere potjerao, što oni to rade", na što je konkretno mislio nije do kraja rekao.

S druge strane gazda Jovu, alfu i omegu BSK-a igrači su odvukli u svlačionicu, a za to su samo dva razloga, ili da zajedno proslave pobjedu ili da se realizira premija ako je obećana.

S trenerom BSK-a Tomislavom Steibrucknerom popričali smo nakon utakmice:

- Sretan sam zbog osvojena tri boda, utakmica kao svaka do sada, vrlo slične sve, koje mogu otići na jednu ili drugu stranu, iako smo protivnika domaćina limitirali na mali broj šansi, odnosno ne mogu se sjetiti nekog njihovog zicera. Mi smo zabili svoj gol, imali smo nekoliko kontri, pustili smo im malo posjed jer znali smo da će im iza leđa ostati prostora za te naše kontre, tako se dogodilo u prvom poluvremenu nekoliko naših kontri. Pobijedili smo, a moglo je biti i drugačije, da je bilo neriješeno ne bi bilo nezasluženo, sretan sam s tri boda, zabili smo jedan gol iz jedne dobre akcije.

Vaša momčad je cijelu utakmicu imala jednu mirnoću, momčad je dobro funkcionirala, igrala je svoju igru u kojoj zna što hoće.

- To mene veseli kao trenera, iako bih volio da imam još bolji posjed i bolju kontrolu igre posebno kad igram kod kuće. Prošlu utakmicu protiv Jaruna smo igrali puno puno bolje, bolje nego danas pa nismo pobijedili, ali smo stvorili dosta dobrih prilika, danas nije bilo od toga skoro ništa, ali nam se vratilo što smo izgubili u prošloj utakmici. Nastojimo rasti iz utakmice u utakmicu, imamo dosta mladih igrača, danas nam je falio glavni kreator igre.

Liga je dosta izjednačena, kakvo je Vaše viđenje?

- Vidjeli ste tablicu prvih dvanaest, mi smo prošlo kolo utakmicom s Jarunom vodili 2:1 i da je tako ostalo bili bismo prvi, a ovako smo došli ovdje kao sedmi. Do sedmog mjesta je bilo 12-11, a zona ispadanja je bila 8 bodova, liga je izjednačena. Svaka utakmica je borba, hoće li netko bljesnuti pa ćeš uzeti bodove ili će netko pogriješiti pa ćeš izgubiti.

Alpas