SportNews.hr

prava sportska priča

U iznimno zanimljivoj utakmici Croatia iz Zmijavaca pobijedila je Jarun u Zagrebu. Povela je Croatia, pa vodio Jarun da bi gosti slavili u 90. Ćapin ušao u 62. i zabio dva gola. Slabija igra, nego inače, veznog reda Jaruna

JARUN - Croatia 2:3 (1:1)

ZAGREB - Stadion u Kustošiji. Gledatelja: 150. Glavni sudac: Rožman (Rijeka) 6,5. Pomoćni suci: Balen (Rijeka) i Geller (Zelina). Četvrti sudac: Kolarić (Strahoninec). Delegat: Barbarić (Vinkovci). Kontrolor sudaca: Bošnjak (Harkanovci).

Strijelci: 0:1 - Mrkonjić (8), 1:1 - F. Dujmović (42), 2:1 - Brkić (48), 2:2 - Ćapin (67), 2:3 - Ćapin (90).

JARUN: Spudić 6, Blaževski 7, Karamatić 6, Bošnjak 6, Čeliković 6,5 (od 66. Večerić 6), Jugović 6 (od 90+1 Mamić -), Ačkar 6 (od 77. Bamba -), Dobrić 6, Groznica 7, Dujmović 6,5, Brkić 6,5. Trener Leko 6,5.

CROATIA: Tomić 7,5, Mate Šuto 7, Šalinović 7, Marko Šuto 7 (od 46. I. Dujmović 7,5), Bešlić 7 (od 73. Marušić 7), Dadić 7,5, Šabić 7,5, Mikulić 7, Bushaj 6,5 (od 62. Ćapin 8), Mrkonjić 8, Gudelj 7,5 (od 90+2 Bašić-Šiško -). Trener Srzić 8.

Ocjena utakmice: 8.
Igrač dvoboja: Ćapin (Croatia).

Jarun i Croatia iz Zmijavaca odigrali su izvanrednu drugoligašku utakmicu, ne zato što bi sve sijevalo od kvalitetnih pojedinaca spremnih da odmah zaigraju u Prvoj HNL, nego su pristup igrača i trenera, razvoj događaja, otvorenost i borbenost do krajnjih granica, pet golova i neizvjesnost do samog kraja, učinili susret najboljim, za dugo razdoblje unatrag. Croatia je povela, pa je na početku drugog poluvremena poveo Jarun, da bi gosti dali pobjedonosni gol pri samom kraju.
Momčad iz Zmijavaca je vrlo jaka, poslije Rudeša pobijedila je i drugog zagrebačkog kandidata za vrh ljestvice, a koliko je doista jaka vidjet će se 6. studenog kada gostuje u Dugopolju. U trećem kolu 28. kolovozu Croatia je izgubila u Bijelom Brdu. "Tek u četvrtom kolu, kada je zaigrao Tomislav Mrkonjić, mi smo konsolidirali sastav. On je naš igrač prevage i danas je bio taj", izjavio je direktor Croatie Svetimir Mrkonjić. O planovima on kaže: "Naš glavni cilj je što bolji plasman, te u sljedećoj nogometnoj godini igrati Drugu HNL sa 12 klubova."
Jarun, iako novak u ligi, ima respektabilnu momčad, ali u ovoj utakmici ona nije dala maksimum. Baš onaj maksimum kakav je pružila, primjerice, protiv Cibalie, pa i u Bijelom Brdu. Razlog za to je nešto slabije igra, inače najbolje linije, to jest veznog reda. Jugović, Ačkar i Dobrić nisu bili loši, ali nisu bili vrhunski. Za izbjeći poraz od Croatie i eventualno pobijediti, trebalo je odigrati baš vrhunski. I primiti tri gola je puno. Poslije 2:1 i nerealizirane prigode Blaževskog u 69. minuti uvukla se neka nesigurnost. Taj igrač je na početku prvenstva bio nepotrebno zapostavljen. Iako danas nije zabio, a to mu i nije osnovna zadaća, bio je najbolji u domaćim redovima. A trener gostiju Jure Srzić primijenio je formulu kakva mu je već uspjela u susretu s Rudešom. U 62. minuti uveo je Antu Ćapina koji je potom zabio dva gola, odlučio utakmicu i ponio naslov igrača dvoboja.

Alpas

PROMO

DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
Mr. Shine 240 x 400
make-up-room