SportNews.hr

prava sportska priča

Senzacionalna 3:0 pobjeda Kustošije nad Orijentom u gostima. Trener Ferenčina proslavio se već u prvom nastupu. S trojicom u zadnjoj liniji, iako bez Šimunića koji se ozlijedio još na zagrijavanju

Roy Ferenčina, novi trener Kustošije, proslavio se već u prvom nastupu. Njegova momčad pobijedila je Orijent 1919 u gostima sa 3:0 (1:0) što je najveće iznenađenje u svih dosadašnjih deset kola. Bilo je još neočekivanih rezultata, poput pobjede Intera u Sesvetama (2:1) u 16. kolu 18. rujna, ali ovako uvjerljivog i možda dalekosežnog nije bilo.
Ferenčina kaže: "Na zagrijavanju se ozlijedio kapetan i i najbolji igrač Šimunić, morao je uskočiti Pavković, te smo mi utakmicu počeli s osjetnim hendikepom."
Kako ste igrali u obrani?
"Igrali smo s tri igrača u zadnjoj liniji: Pavkovićem, Smoljom i Budićem."
Vukelić je igrao do 72. minite. Vaši prethodnici Igor Tolić i Dinko Jeličić nisu ga obožavali jer puno zna, a malo trči?
"On mora popraviti neke stvari iz domene obveze igre, ali znanje mu je nepobitno. Danas je bio jako dobar."
Filip Mihaljević je zabio vodeći gol u 45. minuti. Na temelju prethodnih igara nije se činilo kako je on pojačanje u napadu?
"I on je danas bio dobar. U napadu smo igrali s njim i Jurčecom", objasnio je Ferenčina.
Ovom pobjedom Kustošija više nije posljednja, prestigla je Inter zahvaljujući boljoj gol razlici. Sljedećih pet kola, do kraja jesenke polusezone, bit će, na začelju ljestvice, krajnje neizvjesno. Osim Intera i Kustošije u teškoj situaciji je i Solin s dva boda više (ukupno 10). Kustošija na prvi pogled ima najpovoljniji raspored, iako 5. studenog igra u Zaprešiću i 27. studenog s vodećim BSK-om na svom stadionu. Prednost Kustošije može biti u tome što će 4. prosinca u posljednjem kolu Solin i Inter igrati međusobno. Za Kustošiju je bitno da ne zaostane u jesenskoj dionici. Na proljeće će početi nova igra.

Alpas

PROMO

DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
Mr. Shine 240 x 400
make-up-room