SportNews.hr

prava sportska priča

Ništa od navale i presinga Jaruna. Defanzivna Lekina taktika, te izostanak nekih igrača pomogli su inače odličnom Varaždinu. Šafarić sportski direktor Varaždina: "Belcar i Teklić izvrsni, Rudeš je najjači protivnik"

JARUN - VARAŽDIN 2:4 (1:1)
 
ZAGREB - Stadion u Kustošiji. Gledatelja: 160. Glavni sudac: Matić (Osijek) 7. Pomoćni suci: Knez (Osijek) i Janić (Ilok). Četvrti sudac: Jurčević (Cetingrad). Delegat: Capan (Vinkovci). Kontrolor sudac: Strusa (Virovitica).
 
Strijelci: 1:0 - Groznica (34), 1: 1 - Šego (42), 1:2 - Mekić (49), 1:3 - Vuk (57), 1:4 -  Herrera (65), 2:4 - Bamba (80).
 
JARUN: Spudić 6, Blaževski 6, Karamatić 5,5, Bošnjak 5,5 (od 65. Baraban 6), Kčira 5,5, Jugović 6, Ačkar 6, Dobrić 5,5 (od 56. Kelava 6), Adžić 5,5 (od 46. Večerić 5,5), Groznica 7 (od 87. Mamić -), Bamba 7. Trener Leko 5,5.
 
VARAŽDIN: Sentić 6,5, Kolarić 7, Karabatić 7, Senić 7, Mekić 7,5 (od 75. Pellumbi -), Belcar 8 (od 90+2 Crnčec -), Grgec 7, Teklić 8 (od 87. Domjanić -), Herrera 7 (od 90. Igrec -), Vuk 7 (od 75. Vugrinec -), Šego 7,5. Trener Kovačević 7.
 
Ocjena utakmice: 7,5.
Igrač dvoboja: Teklić (Varaždin).
 
Navijači Jaruna maštali su tijekom tjedna kako će trener Jerko Leko smisliti igru kojom će napasti zadnju liniju Varaždina i početi kao otprilike utakmicu u Opatiji gdje su, prošlu nedjelju, razbili domaćine. Pa kad se još saznalo da Varaždinci dolaze bez ozlijeđenih Postonjskog i Posavca, činilo se kako bi u Kustošiji mogla dogoditi velika i neizvjesna predstava. Takva očekivanja donekle je pomutila vijest da je najboljem strijelcu Druge HNL Filipu Dujmoviću umro otac i shvatljivo je što nije igrao. Osim toga poluzaliječeni bili su Kelava i Baraban, te ozlijeđeni Čeliković i Brkić. Trener Leko, inače sjajni taktičar, izgleda da  je računao kako bez tih igrača, neće moći napasti Varaždin i odlučio se za sustav sa samo jednim napadačem Bambom, inače jako učinkovitim na gostujućim terenima, gdje do izražaja dolazi njegova brzina i s nešto povučenijim, više veznim, ali znalcem, Gabrielom Groznicom. Oni su svoju zadaću i ispunili i zabili svaki po jedan gol. Četvorica veznih Jaruna: Igor Jugović, Arijan Ačkar, Matej Adžić i prethodno spominjani Gabriel Groznica izgubili su od veznog reda Varaždina. Adžić nije potvrdio trenerovu zamisao. Leko je vjerojatno mislio goste dobiti na prepad, pa je Jarun i poveo nakon što Varaždin nije realizirao tri stopostotne šanse u 26., 27. i 29. minuti. Tako da je ukupni rezultat u objektivnom smislu trebao biti najmanje 6:2 za Varaždin. Nije bilo sasvim jasno što Leko želio uvođenjem Davida Večerića kao trećeg stopera, poslije prvog poluvremena. Možda, još defanzivnijom igrom sačuvati tih 1:1, što je bila pogrešna procjena. Varaždin je bolja ekipa, a ne nekakva približno jaka Jarunu, pa će Jarun u nepovoljnim okolnostima sačuvati rezultat tako da će se sasvim zatvoriti. Zar je Leko mislio da će Varaždin promašiti još tri zicera? Postoji i još nešto drugo. Varaždin je dobar, ali nije idealan i kad ga se agresivno napadne počne se povijati. Čini se kako bi bilo bolje da je Leko Večerića u nedostatku uvrstio na centarfora, makar to i nije, nego što mu je dao ulogu i danas lošeg stopera! Jarun je pao na peto mjesto, pretekla ga je Dubrava zbog bolje gol-razlike.
Poslije utakmice pokušalo se od Varaždinaca saznati, što misle, jesu li igrali bolje u pobjedi protiv Rudeša u nedjelju ili danas u Kustošiji? Desni bek Matija Kolarić kojega se još pamti izvrsno prvo poluvrijeme, nije bio sasvim određen: "Ono i ovo nije bio isti tip utakmice."
Sportski direktor Nikola Šafarić bio je puno jasniji: "Rudeš je najbolja momčad protiv koje smo dosad igrali i bit će jedan od najozbiljnijih kandidata za prvo mjesto." 
Šafarić se složio da je Varaždin u Kustošiji igrao odlično, a da su najbolji pojedinci bili Leon Belcar i Tonio Teklić. "Belcar je asistirao za dva gola", podsjetio je direktor.
Onda smo se vratili unatrag, na utakmicu trećeg kola 28. kolovoza u Zaprešiću : "Tamo smo još igrali toliko slabo da ne znam kako smo uopće dobili."
I na kraju neizbježna tema bio je Michele Šego. Protiv Rudeša i danas igrao je vrlo dobro, još proljetos kad je ovdje igrao za Dugopolje trener Jure Srzić stalno ga je, za vrijeme igre, kritizirao: "Šego je mlad igrač. Mislim da se sjajno razvija", zaključio je Šafarić.
Alpas