SportNews.hr

prava sportska priča

Dubrava TK je najuspješniji zagrebački drugoligaš. Šantek, sportski direktor: "Vajdovčić će ubrzo u Prvu HNL. S Ilinčićem smo dobili više nego s Mustapićevim odlaskom izgubili"

Poslije 12 drugoligaških kola i uoči dvotjedne stanke zbog nastupa reprezentacije, može se reći kako su pojedini zagrebački klubovi određeno razočarenje. To se odnosi na Rudeš, Kustošiju i Dinamo II. Iako je ljestvica zgusnuta i još je daleko od konačnog rješenja koje može biti i bitno drukčije od postojećeg. Ali jedna je činjenica nepobitna: Dubrava TK trenutačno je najuspješniji zagrebački drugoligaš, na četvrtom mjestu, s najmanje primljenih golova (11), u čemu je bolja i od BSK-a (13 primljenih) koji ima utakmicu manje i može taj učinak i pogoršati. Nije, samo po sebi, nikakva senzacija što je Dubrava četvrta, to je klub duge tradicije, ali iznenađenje proizlazi iz podatka kako je klub u ljetnoj stanci, između dvije natjecateljske godine, napustilo najmanje osam igrača. Ako uzmemo 17. travnja ove godine, protiv Hajduka II (2:1), danas nema: Mustapića, Boršića, Dučkića, Srbljinovića, Fintića, Jurića, Fruka i Mudražije. Pri spominjanju zagrebačkih drugoligaša valja istaknuti Jarun, novaka u ligi koji je peti s istim brojem bodova kao i Dubrava (19), ali slabijom gol razlikom, što je svakako velik uspjeh. No, Jarun nekako gledamo u svjetlu ambicije njegova predsjednika Grge Jolića koje su vrlo visoke, pa se zaboravljaju Jarunove pobjede, a više pamte porazi kao protiv Croatie i Varaždina na domaćem terenu. Iako, Jarun treba biti i oprezan: do kraja jesenske dionice dvaput gostuje (Rudeš i Osijek II) i jednom je domaćin (Sesvete).
Darko Šantek, sportski direktor Dubrave TK, najstručniji je predstavnik kluba jer se dokazao u obje uloge: trenera i direktora. Po potrebi kluba on bi preuzimao jednu ili drugu funkciju. Uveo je klub iz treće u drugu ligu, proljetos je 30. ožujka preuzeo momčad kad je sadašnji trener Alen Šušnić otišao u Rudeš i pobijedio je Dinamo II i Hajduk II, u gostima Osijek II, Sesvete i Orijent 1919. U ljetu je obnavljao ekipu, poslije odlaska najmanje osmorice i dolaska trenera Danijela Pranjića koji se kratko zadržao, samo do 12.kolovoza.
Pitamo ga:
Primili ste samo 11 golova! Umjesto Mustapića koji je otišao u Rudeš doveli ste vratara Nikolu Ilinčića iz Sloge iz Vukovara, prije toga vratara Bijelog Brda. Je li on razlog tomu?
"Istina je da smo više dobili Ilinčićevim dolaskom nego Mustapićevim odlaskom. Ilinčić je branio vrlo dobro, no da bi se u obrani igralo uspješno nisu dovoljni samo golman ili stoperi, bitni su i vezni igrači, posebice zadnji vezni, ali je važna i cijela momčad. Mi ćemo u zimskoj pauzi nastojati pojačati naš obrambeni red."
Koje su prinove-pojačanja bili najvažniji za dosadašnji učinak, tri kola prije kraja jesenske polusezone?
"To su znači Ilinčić, pa Vajdovčić, Kapitanović i Turanjanin. Želim spomenuti i Ivora Ljubanovića. Njegov brat Tin igra u obrani. Tu je sada i naš junior 19,5 godišnji Petar Petriško."
Ali s njim morate što prije potpisati ugovor. Uzet će vam ga drugi?
"Da moramo. Lokomotiva, Trnje i Zagreb, njegovi prethodni klubovi, traže za Petriška ukupno 10.000 eura odštete."
Čini se da vam se Filip Vajdovčić iz Lučkog jako isplatio?
"Vajdovčić izvanredno napreduje. Mislim da će ubrzo postati prvoligaški igrač", optimist je Šantek.

Alpas