SportNews.hr

prava sportska priča

Inter ne igra dobro kao u veljači i ožujku, ali će odlučivati tko će ispasti. Cibalia je pred sam kraj mogla pobijediti. Bubnjar je malo dao. Što su radila četvorica trenera u gledalištu: Zekić, Jurčić, Milinović i Tomić? Galić je sjedio pokraj Laljaka

INTER CIBALIA 1:1 (1:1)

ZAPREŠIĆ - Stadion "Ivan Laljak - Ivič". Gledatelja: 180. Glavni sudac: Vidulin (Kanfanar) 6,5. Pomoćni suci: Zobec (Čakovec) i Premužaj (Varaždin). Četvrti sudac: Rožman (Rijeka). Delegat: Krleža (Cestica). Kontrolor sudaca: Antolović (Našice).

STRIJELCI: 0:1 - Jelić I(1), 1:1 - Banovec (30).

INTER: Lukić 6,5, L. Uzelac 6, Jelenić 6, Nekić 6, Vukasović 5,5 (od 76. Gamarra -), Jajalo 6 (od 73. M. Uzelac -), Mazalović 6, Marasović 6 (od 76. F. Soldo -), Rešetar 5,5 (od 87. Mahbub -), Rak 6,5, Banovec 7. Trener Perković 6.

CIBALIA: Kovačević 7, Išasegi 6, Džaja 6 (od 46. Smajić 6) (od 46. Miljanić 6), Sopić 6, Stanić 6, Pušić 6,5, Pavlak 6 (od 77. Osmić -), Bubnjar 6 (od 70. Bajić 6), Mešanović 6, Jelić 7, Dogan 6,5 (od 87. F. Jazvić -). Trener Kerić 6.
Ocjena utakmice: 6.
Igrač dvoboja: Banovec (Inter).
Inter ima nezahvalnu ulogu, možda i odlučiti tko će ispasti: danas je Cibalia uzela bod, 7. svibnja Zaprešićani gostuju u Kustošiji i u posljednjem kolu, 28. svibnja, dočekuju Solin. Inter ne gubi, bez poraza je devet kola, ali više ne igra tako dobro, kao kad je u veljači, ožujku i početkom travnja svladao Varaždin, Rudeš i Dubravu.
Cibalia u ovom susretu nije bila slabija, pred sam kraj imala je inicijativu za pobjedu i očekuje ju jedna od odlučujućih utakmica s Kustošijom 30. travnja u Vinkovcima. No, to je tek jedna u nizu: posebice teške bit će one u Bijelom Brdu i Solinu. Možda će doista odlučivati posljednja sa Zmijavcima na vinkovačkom stadionu. Da se Cibalia bori kako ne bi ispala, to je svakako porazna spoznaja. Posebno je razočarao Andrija Bubnjar (24), ne zbog toga što ne zna, nego zato što je malo dao. On je 10. veljače doveden kao pojačanje.
Na terenu nije bilo naročito uzbudljivo, zanimljivije je bilo na tribinama, gdje su sjedila četvorica jakih trenera: Zoran Zekić, Kruno Jurčić, Damir Milinović i Zoran Tomić. Pokraj domaćeg direktora Branka Laljaka sjedio je Božo Galić dugogodišnji vukovarsko-srijemski župan, te istaknuti nogometni djelatnik. Zekić, Milinović i Tomić imaju poslovno-emotivnih veza s Cibaliom, Jurčić je bio u ulozi menadžera.

Alpas