SportNews.hr

prava sportska priča

Podjela bodova najpravedniji je ishod mlake i beskrvne utakmice u Grabi. Trešnjevci bod u posljednjoj minuti produžetka donio Josipović, dok je Novak bio strijelac u prvoj na početku utakmice. Dečki iz uprave Trešnjevke njeguju gradski štih.

TREŠNJEVKA - RAVNICE 1:1 (0:1)

ZAGREB - Igralište: Graba. Gledatelja: 150. Glavni sudac: Komesar (Zagreb). Pomoćni suci: Bilić (Zagreb) i Bošnjak (zagreb). Četvrti sudac: Maleš (Zagreb). Delegat: Krnetić Milorad (Čista Mlaka). 

STRIJELCI: 0:1 - Novak (01), 1:1 - Josipović (90+6), 

TREŠNJEVKA: Vojnić, Radanović, Kordić-Gružić (od 66 Matošević), Tičak, Josipović, Burumdžija (od 46 Pereža), Mandić, Agatić (od 72 Pejić), Kgelj, Burić, Puklin

Trener: Zoran Vukelić


RAVNICE: Javor, Džaferović, Piršić, Pavić, Novak (od 90 Krznarić) Matoš, El-Saleh, Glasnović (od 69 Čakarun),  Franjić (od 53 Hodak), Palić, Špičić,

Trener: Vladimir Balagović 

Dolazak u Grabu uvijek je ugodan, Branko, Franc, Jakša mladi dečki iz uprave ljubazno sve dočekaju, osjeća se gradski štih, a tako je bilo i danas. Igrao se derbi, gradski derbi rivala s istoka i zapada grada Zagreba, Trešnjevka je ugostila Ravnice.

Počastili su Trešnjevčani goste odmah na početku utakmice kiksom cijele obrane, a Novaku nije bilo teško u takvoj situaciji svladati Vojnića, koji gotovo cijelu utakmicu nije imao posla izuzevši izvanrednu reakciju kojom je ispod grede izbacio loptu u korner početkom drugog poluvremena.

Nakon što su se zeleno-crni pribrali nakon šoka iz prve minute potpuno su preuzeli posjed, ali u njihovoj igri je izostala agresija kao i posljednji pas koji bi Burića ili Josipovića izbacio u gol šansu. Mlakom i beskrvnom igrom teško se može ugroziti bilo čiji gol, a još teže Ravnica koje imaju iskusnu momčad i s lakoćom su zaustavljali sve napade ispred svojeg šesnaesterca.

Cijelo drugo poluvrijeme Trešnjevka je nastojala ugroziti mrežu Javora, ali ona je ostala netaknuta sve do šeste minute produžetka, kada je Burić opalio s ruba kaznenog prostora, lopta se odbila do Josipovića koji loptu šalje iza njegovih leđa. Gol za bod izaziva erupciju oduševljenja kod domaćih dok gosti žestoko prigovaraju sucu na dužini produžetka. Ipak prema svemu prikazanom na današnjoj utakmici podjela bodova je najpravedniji rezultat

Alpas