SportNews.hr

prava sportska priča

Dugo Selo je izvanrednom borbenošću srušilo Zagorec, poslije pet uzastopnih pobjeda. Smrekar u prvom poluvremenu nezadrživ, u drugom je nestao. Domaći su učinili kolektivni preokret neviđenih razmjera

DUGO SELO - ZAGOREC 2:1 (0:1)
 
DUGO SELO - Igralište Dugog Sela. Gledatelja: 90. Glavni sudac: Komesar (Zagreb) 5,5. Pomoćni suci:  Bilić (Zagreb) i Kupres (Samobor). Četvrta sutkinja: Marija Cikojević (Sveta Nedjelja). Delegat: Letić (Kutina).
 
STRIJELCI: 0:1 - Radoš (5), 1:1 - Grgić (51), 2:1 - Radović (64).
 
DUGO SELO: Anić 6, Mikulić 6, Filipović 6, Čečura 5,5, Talan 5,5 (od 46. Grgić 7), Kovačić 7, Rašić 7,5, Puretić 7, Darojković 7 (od 88. Lović -), Budimir 6, Radović 7 (od 73. Cetina 6). Trener Božić 6,5.
 
ZAGOREC: Bruči 6, Landripet 5,5, Braun 6,5, Grgić 6, Vučemilović-Vranjić 6, A. Majcenić 6, Aščić 5,5 (od 54. Strabić 5,5), Radoš 7 (od 78. Mohenski -), M. Majcenić 6, Pelko 6 (od 70. Bračević 5,5), Smrekar 6,5. Trener Milinović 6.
 
Ocjena utakmice: 6,5.
Igrač dvoboja: Rašić (Dugo Selo).
Isključen Čečura u 87. zbog drugog žutog kartona.
 
Zagorec je poslije pet pobjeda u nizu pobijeđen u Dugom Selu, u prvom redu zbog svoje neobjašnjivo loše igre u drugom poluvremenu, ali i zahvaljujući fanatičnoj borbenosti domaćih igrača koji su učinili takav kolektivni preokret kakav se rijetko događa.
Utakmicu je gledao i trener Vrapča Denis Bezer koje u ovom kolu nije igralo i njegov dojam je sljedeći: "U prvom poluvremenu Zagorec je trebao voditi barem s dva gola razlike, dok je u nastavku Dugo Selo riješilo dvoboj s dva gola iz prekida."
Kako je susret počeo činilo se da će Zagorec upisati i šestu uzastopnu pobjedu. Domaća obrana nije mogla držati Matiju Smrekara, 32-godišnjeg napadača i sportskog direktora koji je sada sporiji i s viškom kilograma u odnosu na prošlu natjecateljsku godinu, ali je i dalje ubojit znalac, stabilan, čvršći nego ikad i nadasve lukav. U jednom trenutku trener domaćih Ivan Božić koji je također, ne tako davno, bio izvanredna špica, povikao je svom stoperu Čečuri: "Prihvati odmah tog čovjeka finog kova." K tome Zagorec je izvodio izvanredno kombinatorne kontre, no gola osim jednog nije zabio.
Slijedom toga nastajale su nove okolnosti. Gosti nisu zabijali, Dugoselčani kao da su se počeli buditi iz bunila i zbunjenosti. Oni doduše ni jednog trenutka nisu bili bez motiva, poriva i volje, ali kad je Zagorec počeo popuštati, te su karakteristike kod domaćih začele uzimati maha. U drugom poluvremenu situacija se potpuno promijenila. Dugo Selo počelo je silovito, Smrekar je "nestao" s terena, a sve druge spojnice Zagorca počele su popuštati. Činilo se kako će gosti pred kraj ipak izjednačiti, ali nisu, ovo nije bio njihov dan. Trener Milinović uzalud je dovikivao: "Nema ništa od nabijanja, igrajte." Zbog kartona izostao je Matej Hoić. Možda je on bio uzrok promašene efikasnosti. Ipak, Zagorec nije trebao ovu utakmicu izgubiti.
Dugo Selo je ovom pobjedom uspjelo, doduše ne sasvim, nadomjestiti posljedice poraza od Trnja i neodlučenog protiv Vrapča, na domaćem terenu.
Alpas

PROMO

DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
Mr. Shine 240 x 400
make-up-room