SportNews.hr

prava sportska priča

Kurilovec zasluženo odnosi bodove s Trnja. Kanceljak zbog viroze nije mogao više od 30', zamijenio ga Lipovac, a njega Sudar. Trnje potpuno nestalo u drugom poluvremenu.

TRNJE - KURILOVEC 1:2 (1:1)

Strijelci: 0:1 - Selman  18', 1:1 - Mesec 31', 1:2 - Selman 88'

ZAGREB - Igralište Trne. Gledatelja: 100. Glavni sudac: Pavlešić (Duga Resa) . Pomoćni suci: Novosel (Kamanje) i Delač (Karlovac). Četvrti sudac: Petrunić (Zagradci). Delegat: Brešić (Zagreb). 

TRNJE: Gudelj, Džijan, Marić, Sopić (od 51 Fernanades Dos Passos), Guja, Ceraj (od 51 Mandić), Mesec, Ribić, Kanceljak (od 31 Lipovac, od 68 Sudar), Sedlaček, Međimorec
Trener Rajko Vidović

KURILOVEC: Išek, Grdenić, Musa, Popović, Resler (od 90+3 Beganović), Tolj (od 90 Bagramyan), Selman,  Bakula (od 90+2 Zubak), Završki, Radoš, Bukvašević 
Trener: Ivica Landeka

Utakmica na Trnju počela je furiozno, Trnje je pritisnulo od samog sučevog zvižduka, Kurilovec je uzvratio i prava milina je bilo gledati prvih dvadesetak minuta matineje na Trnju. Nakon gola Selmana iz brze kontre polako se počela gasiti početna energija utakmice. Napad Trnja stvarao je prilike, ali se iskazao i neefikasnošću. Ribić i Sedlaček po bokovima ubacivali su vrlo korisne lopte koje Guja, Mesec i Sopić ne uspijevaju skrenuti put mreže, Ceraj je s vrlo upotrebljivim loptama proigravao iz sredine kao što je izbacio Guju u 24' samog pred mladog Išeka koji izlazi pobjednik nad iskusnim strijelcem i sve je mirisalo na preokret, a pogotovo nakon što je Mesec iz drugog pokušaja savladao Išeka nakon sjajnog ubačaja Ribića. Na odmor se otišlo bez promjene.

Trnje u nastavku već nakon proteka pet minuta igre mijenja Ceraja s Mandićem, Sopića s Fernandes Dos Passosom, Mesec se povlači na zadnjeg veznog Guja ostaje sam u vrhu napada, a na desnoj strani Fernandes više ometa Ribića nego pomaže, igra trnja zamire, a obrana Kurilovca sve njegove pokušaje s lakoćom anulira. kako se kraj utakmice bližio nervoza kod domaćina se povećavala, a onda u smiraju utakmice sijevnula je brza kontra koju Selman završava golom za slavlje Kurilovca.

Pokazalo se ispravnom tvrdnja trenera Vidovića da je problem s kratkom klupom, nakon što je Kanceljak zbog iscrpljenosti zbog viroze bio aut, Ceraj zbog toga što još nije potpuno spreman za cijelu utakmicu nadomjestak s klupe je neadekvatan zbog čega dolazi do pada u igri Trnja. Nakon ovoga poraza Trnja velika se nervoza osjeća na svakom koraku, nervozan je i nezadovoljan trener Vidović, nervozni su članovi uprave, nervozu pokazuju i simpatizeri i pitanje je samo čiji će živci prvi popustiti, trenerovi ili uprave. Lako su moguća oba scenarija da trener podnese ostavku ili onaj drugi da mu uprava otkaže povjerenje, što je po nama u obje varijante najlošije za ovu momčad koja ima strašan potencijal i pitanje je vremena po našem dojmu kada će se sve kockice posložiti. Promjena trenera može samo donijeti mali trenutni pozitivni pomak dugoročno ga neće biti, jedino što bi novom treneru bio stvoren alibi da on nije ovu momčad selektirao. Trnje ima odlučnu momčad kojoj treba vremena da dosegne puni potencijal koji posjeduje.

Alpas