SportNews.hr

prava sportska priča

Izvanredna igra i pobjeda Gaja u Vrapču. Pritasak, kombinatorika i šanse gostiju u prvih 15 minuta bili su nenadmašni. Haramustek i Šaban sjajni. Gaj bi mogao biti jesenski prvak

VRAPČE - GAJ MAČE 0:2 (0:1)
 
ZAGREB - Igralište u Vrapču. Gledatelja: 140. Glavni sudac: Jerbić (Velika Mlaka) 6,5. Pomoćni suci: I. Mihalj (Velika Gorica) i Pranjić (Dugo Selo). Četvrti sudac: Marinčević (Mićevec). Delegat: Mlakar (Zagreb).
 
STRIJELCI: 0:1 - Šaban (5), 0:2 - Josipović (60).
 
VRAPČE: Ševerdija 5,5, Hajnal 6, Milinović 6, James 5,5, Nikšić 6 (od 66. Pavić 6), Markušić 6, Ćosić 6, D. Prenkpalaj 6 (od 67. M. Prenkpalaj 6), Tomšić 6,5, Strmečki 5,5 (od 46. Nasri 6), Kopljar 6. Trener Bezer 6.
 
GAJ MAČE: Bobinec 6,5, Biškup 6,5, Sambol 7, Vukadin 7, Šinko 7, Postonjski 6,5, Josipović 7,5, Cvrtila 7 (od 43. Rihtar 7), Haramustek 8, Šaban 7,5 (od 75. Tomek 6,5), Benčić 7 (od 56. Brlečić 6,5). Trener Tuweg 7.
 
Ocjena utakmice: 7.
Igrač dvoboja: Haramustek (Gaj).
 
Gaj iz Mača postigao je u Vrapču petu pobjedu u nizu, od 12. rujna njegova gol-razlika je 12:1, uz napomenu da je utakmica sa Segestom u Sisku 11. rujna odgođena i prebačena na 20. listopad, tako da je njegov učinak u 4,5 tjedna trebao biti i veći. Ako zadrži postojeći ritam Gaj bi za dva tjedna, ako ne i prije, mogao biti vodeći. Ni jedna momčad ne igra tako atraktivno, tehnički dotjerano, taktički mudro i trkački gotovo savršeno kao što to čini Gaj. Specifikum je: Benčić napada zadnju liniju protivnika, a onda Šaban, zapravo izrazita špica, nailazi iz drugoga plana. Temeljem gledanih utakmica može se reći kako Zagorec igra čvršće i taktički opreznije, Dugo Selo izuzetno motivirano, do fanatičnosti borbeno, ali nitko nema takav pritisak kakav je u prvih 15 minuta prikazalo Mače. Zagorec ima Smrekara i Hoića, Dugo Selo Darojkovića i Rašića, ali nitko nema Haramusteka, Šabana i Cvrtilu. 
Tih prvih 15 minuta vrapčanske utakmice za posebnu je priču. Gaj je ušao silovito, potpuno predan napadima i neočekivano kombinatoran, tako da se činilo kako će Vrapče već na samom početku susreta doživjeti katastrofu. Stoperi James i Milinović, te vratar Ševerdija našli su se u silnim neprilikama. Gosti su zabili samo jedan gol, a mogli su barem tri. Ali nisu! Vrapče je prvi udarac uputilo u 14. minuti, drugi u 17. i to kao da je to utrnulo vatru Gajeve ofenzive. Uskoro Šaban je pogodio prečku, a Vrapče uspostavilo ravnotežu. U drugom poluvremenu gosti su bili bolji, opet s brojnim prigodama, ali više ne s onim senzacionalnim ritmom kakav su pokazali na početku. Možda je i ozljeda jednoga od najboljih, Cvrtile u 43. minuti, tome doprinijela.
Naravno, ne treba podcijeniti ni napore Vrapča, posebice činjenicu da je trener Denis Bezer s potpuno pomlađenom momčadi u devet kola osvojio 13 bodova, čemu se nisu nadali ni najveći optimisti. Ali u razgovoru s Bezerom bilo je logično početi s tim Gajevim početkom: totalnom ofenzivom, kombinatorikom i šansama i je li ih Gaj zapravo iznenadio?
"Nije me iznenadio, ali moji igrači jednostavno nisu mogli protiv Haramusteka, Šabana i Cvrtile, a ima u Gaju još pravih igrača, jedan Brlečić, pa  Vukadin...Gaj je stvarno dobar i nemamo što plakati, nego ići dalje", poručio je Bezer.
Nije isključeno kako će o jesenskom prvaku odlučiti dva susjedna, zagorska kluba Gaj i Zagorec u posljednjoj jesenskoj utakmici 27. studenog u Krapini.
Alpas

PROMO

DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
Mr. Shine 240 x 400
make-up-room