SportNews.hr

prava sportska priča

Izvrsna utakmica na Trnju koju je domaćin dobio 3:2. Vidović je poštelao momčad i ona dobro funkcionira, s druge strane Piplica je uspio stvoriti respektabilnu, odgovornu momčad s karakterom.

Odmah na početku ovog izvješća otklanjamo dilemu forumaša, Petrunić nije iznevjerio njihove najave, izdržao je do 80. minute , a onda sudio kazneni udarac kakav je samo on spreman suditi uz još par sudačkih "zvijezda" negativaca internetskih nogometnih rasprava.

Utakmicu je Trnje otvorilo fantastično već u prvoj minuti Grga Štimac je izvrsno reagirao na ubačaj Kanceljaka i donio prednost domaćinima. Štimac je nedavno pristupio Trnju iz Ponikvi i odlično se uklopio u momčad Rajka Vidovića, donio joj je novu dimenziju sigurnosti u zadnjoj liniji. Goste s Pešćenice presjeklo je vodstvo, djelovali su poput grogiranog boksača, takvo njihovo stanje trajalo je petnaestak minuta i sva je sreća da Trnje nije iskoristilo nekoliko prilika. HAŠK-ovcu su novi šok pretrpjeli u posljednjoj sekundi sudačke nadoknade vremena prvog poluvremena, Mesec je bio strijelac za 2:0.

U drugo poluvrijeme HAŠK ulazi bez kapetana Miloša koji se pri jednom duelu ozlijedio, izdržao je do odmora, više nijje mogao. Gosti i bez kapetana dobro stoje, pokazuju karakter i pored toga što imaju dva gola minusa. Ne srljaju bezglavo nastojeći poravnati već upornošću uspostavljaju svoj način igre, a to im se isplatilo, izboren je kazneni udarac iz kojeg Rihtar smanjuje na 2:1. Nakon toga HAŠK potpuno nameće svoju igru, a kibici Trnja iza južnog gola izražavaju bojazan da ovu utakmicu neće dobiti.

I onda dolazimo do već spomenute 80. minute, Mesec je bio izvođač s bijele točke, Gujić je obranio, odbijenu loptu s desne strane netko od igrača Trnja ubacuje, a ona pogađa u ruku igrača HAŠK-a i već spomenuti sudac bez dvojbe pokazuje opet na "kreč". Sedlaček je siguran izvođač.

U nastavku dolazi do izražaja disciplina i karakter igrača trenera Piplice, i pored toga što su grubo oštećeni, pored činjenice da je do kraja ostalo malo vremena, oni vjeruju da mogu i s velikom voljom pokušavaju poravnati. Nisu to stihijski napadi, već strpljiva igra, Koon je spretno iskoristio neodlučnost obrane Trnja i smanjuje na 3:2. Do kraja su gosti aktivnim napadom pokušavali doći do boda, Trnje se obranilo i upisuje tri boda u izvanrednoj utakmici dvije momčadi susjednih kvartova, Trnja i Pešćenice.

Kako smo početkom prvenstva predviđali momčad Trnja sve bolje i bolje djeluje, Rajko Vidović fino uštimava sve kotačiće ove ekipe respektabilnih nogometnih imena, sve više dolazi do izražaja njihova uigranost i razumijevanje.

S druge strane Piplica je uspio od "gubitničke momčadi" koja se jedva spasila od ispadanja stvoriti družinu koja igra, dopadljiv nogomet, s disciplinom, odgovornošću i izuzetnim karakterom. Momčad koja raste iz utakmice u utakmicu kao njihovi današnji suparnici.

- Koja je tajna? Pa zadržali smo momčad na okupu, to je proces koji nismo još dovršili. Danas je do izražaja došlo neiskustvo, naivno smo se doveli u situaciju da nam se sudi penal. Umjesto da strpljivo gradimo igru iz koje ćemo stvoriti priliku mi se ponesemo i eto umjesto da dobijemo mi izgubimo, govori nakon utakmice Piplica

Alpas