SportNews.hr

prava sportska priča

Zaostala utakmica 17. kola prekinula pobjednički niz Karlovca. Trešnjevka nakon blijedog prvog dijela trgnula se u drugom.

TREŠNJEVKA - KARLOVAC 1919 1:1 (0:1)

ZAGREB - Igralište Graba. Gledatelja: 150. Glavni sudac: Ješić (Sisak). Pomoćni suci: Mioković (Sisak) i Trklja (Petrinja). Četvrti sudac: Šaško (Popovača). Delegat: Kramar (Marija Bistrica).

STRIJELCI: 0:1 - Sušilović (23), 1:1 - Matošević (50)

TREŠNJEVKA: Kalac, Matošević, Meter, Kegelj (od 68 Herak), Tabaković, Tičak, Josipović, Pereža, Mandić (od 81 Fajdiga), Lebo (od 68 Puklin), Martinko (od 46 Pezo)
Trener: Renato Jurčec

KARLOVAC 1919: Gudelj, Ribar (od 81 Miščin), Sušilović, Vratarić, Zavalić, Marinić, Mamić (od 53 Mandura - od 86 Pausić), Čakarić, Olmo, Siljan (od 53 Mićunović), Laštro

Trener: Igor Pamić

Pobjednički niz Karlovca prekinut je u zaostaloj utakmici 17. kola u Grabi kod Trešnjevke. Okupilo se u Grabi šaroliko društvo, treneri i sportski direktori mnogih klubova, a i onih bez angažmana, nije to bila utakmica za uživanje, ali sunčan topli dan je sve nadoknadio. Prvo poluvrijeme potpuno je pripalo gostima, bolju igru su oplemenili golom Sušilovića u 23' i propustili kazniti anemičnu, beskrvnu igru Trešnjevke.

Samim početkom nastavka Trešnjevka je promijenila gard, nasrnula je odmah prema golu Gudelja, a to kao da je zbunilo plave iz Karlovca kojima nije uspijevalo parirati takvoj igri domaćina. Matošević je bio strijelac za poravnanje u 50', nakon čega je nastupila mirnija situacija na terenu. Kako je vrijeme prolazilo gosti su se sve češće nalazili pred kaznenim prostorom zeleno-crnih, da bi u finišu utakmice Karlovac grčevito nastojao postići pobjednički gol, dok je s druge strane Trešnjevka sve napore ulagala otkloniti atake i na kraju izborila bod koji je ogroman u situaciji kada se bori za ostanak u ligi. Podjela bodova najpravedniji je ishod.

Pri samom kraju utakmice u 86' rijetko viđena situacija, trener Pamić je zamijenio Manduru koji je prethodno mijenjao Mamića u 53' nezadovoljan njegovom igrom.

 

 

Alpas