Foto: Djuka/ Segesta
Featured

Kome smeta jaka Segesta? Postavljaju pitanje iz Siska i dodaju imamo stadion, najbolji travnjak u ligi i onima iznad, prvi smo na tablici, nismo nikome dužni...

U subotu na utakmici Segesta-Gaj Mače dogodila se tuča na terenu čiji smo video objavili, on je do sada pogledan 140 tisuća puta uz 339 komentara i podijeljen je 42 puta. Kako smo uz objavljeni video i objavili cijela situacija je proizvod čudnih odluka suca utakmice koji je igrače doveo do ruba živaca i na kraju nesportskog ponašanja. Javnost se podijelila u dva tabora, dvije istine, dva pogleda, s time da se zaboravio pravi uzrok, loše suđenje.

Segesta je lider prvenstva, složena je dobra momčad, infrastruktura je na najvišem nivou za naše prilike u Sisku postoji stadion kojeg mnogi nazivaju kolijevkom našeg nogometa i kažu da na njemu sve miriše na nogomet. Poznato je da se Segesta godinama spominjala i borila s dugovima nastalim iz turbulentnih devedesetih, i mi smo dosta puta pisali o njenim problemima koji su "Staru damu" kako se od milja tepa Segesti gušili u napretku. Pored svih problema klub se održao, škola nogometa je na visokoj razini, dosta djece trenira, a mnogi su upravo iz Siska krenuli u nogometni svijet. Ove godine je konačno otplaćen i posljednji euro duga i klub s novim poletom i optimizmom gleda prema naprijed, još jače je i lokalna uprava stala iza kluba, stvoreno je pozitivno ozračje što se odrazilo i na rezultat.

Već u prošlom kolu u Lučkom neke naznake skepse pokazivale su da se u Segesti boje raznih kuhinja i da njihova kandidatura istaknuta dobrim rezultatima će im više škoditi nego koristiti. Nakon pobjede nad Gaj Mačem taj osjećaj dodatno je pojačan, dojam u Sisku je taj da ih se želi oslabiti na sve moguće načine, neke sudačke odluke protumačene u funkciji izazivanja nervoze koje će dovesti dio kartoniranja onih igrača koji neće moći biti u rosteru za sljedeću utakmicu. Nikako ne mogu zaboraviti ozljedu njihovog Bojana Burundžije u Lučkom koja ga je udaljila s terena na duže vrijeme, oporavak od potrganih prednjih križnih ligamenata nije ni lak ni brz, a još podsjećaju da su iz te situacije dobili i gol što ih dodatno drži u uvjerenju da postoji urota protiv njihovog kluba.

Mi ništa ne skrivamo, ali vi ste trebali kada ste već nabavili snimku tuče objaviti i onoga što je sve prethodilo tome i kako je sudac Kelhir poništio neke ispravne odluke svojih pomoćnika, on će se iz svega izvući bez posljedica, a mi smo ispali ili divljaci ili kukavice koje tuku na našem terenu, prigovaraju Siščani i nama.

Kako smo uspjeli doznati pokrenut je postupak protiv Segeste, koliku će cijenu platiti, bila ona i minimalna u Sisku će to primiti kao nepravdu i još jedan prilog uvjerenju da je na djelu urota protiv njihovog kluba.

Uvjeti korištenja
Korištenjem ovih stranica i njenih dijelova suglasni se s politikom zaštite podataka i uvjetima korištenja. Naše stranice ne prikupljaju osobne podatke niti omogućuje trećim stranama profiliranje i praćenja naših korisnika. Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići. Više informacija možete pronaći na linkovima niže.