SportNews.hr

prava sportska priča

Barišić je bio prvi po značenju učinka, Kramarić drugi. Brekalo je bio dobar na beku, ali ga ne treba mučiti s prenamjenama. Rakitić bez inspiracije, Kovačić je razočarao. Petković je naučio na Oršića pa mu pete nisu išle

Foto: Šogy / Barišićev izjednačujući golFoto: Šogy / Barišićev izjednačujući gol
HRVATSKA - AZERBAJDŽAN  2:1  (1:1)
 
ZAGREB - Stadion u Maksimiru. Gledalaca: 20.000. Glavni sudac: Kabakov (Bugarska) 6,5. Pomoćni suci: Margaritov i Valkov (Bugarska). Četvrti sudac: Popov (Bugarska).
 
Strijelci: 0:1 - Šejdajev (19), 1:1 - Barišić (44), 2:1 - Kramarić (79).
 
HRVATSKA: L. Kalinić 6,5, Brekalo 7, Vida 6, Ćaleta-Car 6, Barišić 7, Modrić 7 (od 90+1 Badelj -), Kovačić 5,5 (od 73. Vlašić 6), Kramarić 7, Rakitić 6,5, Perišić 6,5, Petković 6 (od 69. Rebić 6). Izbornik Dalić 6,5.
 
AZERBAJDŽAN: Aghajev 6,5, Medvedev 6, Mammadov 6, Gusejnov 6, Rahimov 6, Garajev 6 (od 88. Dadašov -), Madatov 5,5, Silvestre 6, Almeida 5,5 (od 73. Mahmudov -), Nazarov 5,5 (od 58. Abdulajev 5,5), Šejdajev 7. Izbornik Jurčević 6.
 
Ocjena utakmice: 6,5.
Igrač dvoboja: Barišić (Hrvatska)
 
Svaka pobjeda je slatka, pogotovo ako je prva u novom ciklusu i svaki gol je sladak, posebice ako je prvi i k tome iznimno važan, kao Barišićev izjednačujući  i zbog toga on nosi slavu igrača utakmice. 
Nije bilo sjajno jer  igrači koji igraju važne i jake utakmice za svoje klubove teško mogu sami sebe prisiliti na jači pritisak prema suparniku i ovakvi susreti im više dođu kao s mukom obavljani posao nego neka inspiracija. Najvažnija su tri boda. Protiv Mađara u nedjelju u gostima ta emocija bi se trebala vratiti kako bi se pobijedilo bez stresa. To se očekuje od svjetskih vice-prvaka.
Brekalo je igrao dobro na beku, ali ne treba ga mučiti s takvim prenamjenama. Rakitić, logično, nije našao inspiraciju za potpuno pražnjenje, ali je pokušavao. Kovačić nije ni to. Kramarić je bio drugi po značenje učinka. Kalinić je zaustavio najpovoljniju šansu gostiju. Vida i Ćaleta-Car bi morali bolje. Petković nije zabio, no on je naviknut na Olma i Oršića. S novim partnerima još nije na "ti" u igri petom. Modrić i kad nije inspiriran potvrđuje da je velik.