SportNews.hr

prava sportska priča

HEP

Vincetić više nije trener Međimurja, zašto je Hajduk dao otkaz Despotoviću?

Goran Vincetić više nije trener NK Međimurja koje je polusezonu s utakmicom manje završilo na 12.mjestu s 22 boda. Iz Čakovca je poručeno kako se zahvaljuju dosadašnjem treneru i žele mu puno uspjeha u nastavku karijere. Vincetić je tim povodom izjavio sljedeće: "Sve sam napravio kako treba, ali oni to nisu mogli financijski pratiti. Smatrao sam da u takvim okolnostima nema uvjeta za daljnju suradnju".
Do one briljantne 3:0 pobjede nad Opatijom 30. listopada činilo se kako je sve u redu. Potom je postalo jasno kako ništa nije u redu: uslijedila su četiri poraza u nizu?
"Povukao se glavni sponzor Uršanić, osim toga potpuno nas je smlavila korona i to je to", obrazlaže Vincetić.
Dolaskom Vincetića činilo se da je Međimurje u natjecateljskom smislu sposobno i za prvoligaške domete, no sada nekako izgleda kako nije nemoguć povratak i na ono crno razdoblje, neposredno poslije 2010. godine. Međimurje je nekoliko sezona osvajalo prvo mjesto u trećoj ligi, ali nije moglo gore jer mu je zbog starih dugovanja bila uskraćivana licencija.
Vincetić, ovih dana, nije prvi drugoligaški trener koji je napustio klub. Iako klupsko priopćenje Međimurja o razlazu s trenerom nije baš dosljedno, jer može uputiti i na to kako je dobio otkaz. Ali je ipak s puno više viteštva od Hajdukova objašnjenja razrješnice treneru njegove druge momčadi Mariju Despotoviću. Hajduk je naveo: "Mladi igrači nisu se razvijali u smjeru u kojem smo planirali". A upravo Despotović je trasirao put Mariju Vuškoviću, danas najskupljem igraču Hajduka. Kad je Hajduk II 25. svibnja prošle godine, na stadionu u Lučkom, pobjedom ispratio Lučko iz Druge u Treću HNL, trener je bio Despotović, a jedan od najboljih igrača upravo Vušković. Idući dan igrao se prvoligaški derbi u Maksimiru između Dinama i Hajduka. Poslije poraza Hajduka, SportNews je u tekstu pitao kako to da pokraj loših stopera Svatoka i Lopeza u momčadi nije bilo mjesta upravo za Vuškovića. Očito je da ni u Hajduku još nije bio prepoznat kao vrhunski talent. Čudili smo se da na toj utakmici u Lučkom nije bilo ama baš nikog iz Hajduka, pa ni novinara. Kako bi ga onda prepoznali? Sada se ističe kako Despotović nije razvijao igrače u smjeru u kojem se planiralo. To nije točno i neugodno je za Despotovića koji sebi mora pronaći nov angažman, od nečeg treba živjeti. Hajduk u ovoj situaciji nije se ponio viteški.

HEP - Najniže cijene električne energije za kućanstva! Korisničke aplikacije i druge pogodnosti.
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Alpas

PROMO

HEP
HEP - Najniže cijene električne energije za kućanstva! Korisničke aplikacije i druge pogodnosti.
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
Mr. Shine 240 x 400
make-up-room