SportNews.hr

prava sportska priča

Damir Stipković: Uzvratna kvalifikacijska utakmica igrat će se na terenu koji je bio određen uz uvjetnu dozvolu. Iz Brezovice se čude: Tamo nema uvjeta, pa to je gradilište.

Danas je po rasporedu uzvratna utakmica dodatnih kvalifikacija za popunu 3. NL Centar, Sava Strmec dočekuje Brezovicu s prednošću iz prve utakmice pobjedom 2:1.

Od samog saznanja da će u kvalifikacijama s Brezovicom Sava Strmec traju rasprave na temu o uvjetima na igralištu u Strmcu. Bili smo ondje prije tri dana na turniru "Tomislav Vlašić Grga" na finalu između Tigar Sveta Nedjelja i Stupnika. Istina je da se izvode radovi na uređenju obodnih ulica i da je pristup igralištu moguć s gradilišta. Doznali smo da će domaćini postaviti privremeno građevinsku ogradu za vrijeme održavanja utakmice, a i promet će biti obustavljen u vrijeme igranja utakmice.

Damir Stipković tajnik Nogometnog središta Zagreb jutros nam je na naš upit gdje će se igrati odgovorio da se strpimo još neko vrijeme, jer će provjeriti, pa dati informaciju hoće li se igrati kako je planirano u Strmcu ili na stadionu u Samoboru.

Upravo smo od njega saznali da će se igrati u Strmcu.

- Igrat će se kako je i planirano, temeljem privremene dozvole. Nedostaci koje smo uočili kod oba kluba morat će se otkloniti do početka prvenstva, ako to onaj klub koji pobijedi u kvalifikacijama ne učini morat će igrati na stadionu koji su prijavili kao zamjenski, pojašnjava Stipković.

Doznajemo da je NK Brezovica uputila prigovor na igranje u Strmcu jer smatraju da nema uvjeta za regularno igranje. Posebno ističu da je postavljena građevinska ograda iz koje je gradilište ulice, a na kojem će se nalaziti veći broj gledatelja preblizu aut liniji i linijskom sucu, a time se stvara mogućnost pritiska na igrače i pomoćnog suca. Video ograde na gradilištu ulice

- Pogledao sam osobno i uvjerio se da nema sigurnosnih uvjeta, kao i drugih. Ne vidim zbog čega se forsira igranje u Strmcu kada se može igrati u Samoboru. Optužuju me da vršim pritisak, a ja se borim da se utakmica odigra i protekne bez njega. Ovi uvjeti upravo stvaraju mogućnost pritiska, govori nam Dubravko Kontent tajnik Brezovice.

Sve glasnije se provlače glasine da se oko forsiranja odigravanja utakmice u Strmcu u biti pokazuju mišići ZNS-u i njenom predsjedniku Tomislavu Svetini jer Brezovica je član ZNS-a, a Sava Strmec Nogometnog saveza Zagrebačke županije moćnog Željka Mihalja koji je ujedno član Natjecateljske komisije. Po svemu sudeći na sceni je tihi rat koji se vodi protiv ZNS-a. Trnje je kao član ZNS-a pored svega  uspjelo, Brezovica se mora zaustaviti, a velikim dijelom je Sava Strmec to učinila pobijedivši u prvoj utakmici u Brezovici, pa je silovanje procedura i propisa po nama bespotrebno i najmanje je na korist nogometa, a ovdje se radi o amaterskom.