SportNews.hr

prava sportska priča

Vrapče postiglo petu pobjedu, bez poraza je, pola sata s igračem manje i prvo na ljestvici. Kapetan Tomšić hvali sve redom, pa i one koji nisu bili dobri. Meksikanac Rangel kojega suigrači zovu Meho ima deficit brzine

Josip Ćorić Dinamo OOJosip Ćorić Dinamo OO

VRAPČE - DINAMO ODRANSKI OBREŽ 3:1 (2:1)

Zagreb - Igralište u Vrapču. Gledatelja: 100. Glavni sudac: Bošnjak (Zagreb) 7. Pomoćni suci: Radić i Jakopec (Zagreb). Delegat: Kazimović (Samobor).

Strijelci: 1:0 - Bajan (6), 2:0 - Bajan (13), 2:1 - Ndao Bara (44), 3:1 - Markušić (69).

VRAPČE: Ševerdija 7,5, Pađen 6,5 (od 90. Nikšić -), Gracin 6, Vučemilović-Vranjić 6, Kćira 6,5, Markušić 7, Marić 6,5, Tomšić 7 (od 77. Klišanin -), Ćosić 6,5, Rangel 6,5 (od 90+2 Cigrovski -), Bajan 7,5 (od 90. Pličanić -). Trener Bezer 7,5.

DINAMO ODRANSKI OBREŽ: Šolčić 5,5, Savičić 6, Vinković 5,5, Batinić 5,5, Vedriš 6, Šimić 6 (od 56. Rebernjak 6), Ćorić 6, Adamić 6 (od 88. Mikan -), Pršir 5,5 (od 46. Jurilj 6), Ndao Bara 7, Vučić 5,5. Trener Pisačić 6.

Ocjena utakmice: 6,5.
Igrač dvoboja: Ševerdija (Vrapče).
Isključen Marić (Vrapče) u 63. zbog drugog žutog kartona.

Vrapče je postiglo petu pobjedu u sedmom kolu uz dva neodlučena rezultata i samostalno drži čelnu poziciju. Kako je utakmica počela činilo se da će gosti iz Odranskog Obreža doživjeti težak poraz. Već u 13. minuti bilo je 2:0 za Vrapče s dva mudra gola Brune Bajana, ali i prilično komotnu obranu Dinama. Ono što je u Vrapču inače najbolje, a to je vezna linija, nije poslije toga bilo na uobičajenoj razini osim Marina Tomšića. Stoperi tijekom cijelog susreta, također, nisu blistali. Posljedica toga bila je podizanje ritma igre Odranskog Obreža, dvije izrazite šanse pri kraju poluvremena i jedan pogodak Ndao Bare. Na početku drugog poluvremena gosti su propustili idealnu prigodu, ali je vratar domaćih Ivan Ševerdija izvrsno intervenirao i tijekom cijele utakmice pokrivao je sve slabosti vrapčanske obrane. Kao nevolja za Vrapče došao je i drugi žuti kartona Victoru Mariću u 63. minuti. Domaći su pola sata odigrali s igračem manje. Na Marićevu poziciju, s krila je prešao Matej Ćosić i čini se kako bi njegovo iskustvo bolje došlo u nekoj ulozi na sredini nego na krilu. Meksikanac iz San Diega Daniel Rangel (20) kojega suigrači zovu Meho, igrao je na lijevom krilu. Pokazao je stanoviti deficit brzine.
Poslije utakmice razgovarali smo s Marinom Tomšićem (28) kapetanom, najboljim igračem Vrapča i jednim od najboljih u skupini centar 3. HNL. Razgovor možda nije najbolje uspio jer Tomšić je tipičan oportunist: prilagodljiv i nezamjerljiv. Pitali smo smo ga, s obzirom na vodeće mjesto Vrapča na ljestvici, postoji li ambicija da momčad i na kraju prvenstva bude najbolja: "Ne, naš cilj je ostanak u ligi s obzirom da puno klubova ispada. Moramo se već u jesen osigurati." Potom je SportNews izrazio uvjerenje kako je vezna linija najbolji dio Vrapča. Tomšić je uzvratio: "Svi smo podjednaki." Potom: je li stoperski par danas bio slabiji nego inače?: "Nije, svi smo bili podjednaki." Pa onda: ima li Meksikanac Meho deficit brzine: "Nema. Pa on je tek počeo igrati." Tomšić je iza toga hvalio Upravu kluba i trenere. Pravi kapetan. Suglasili smo se kako se u subotu u Vrapču igra derbi. Gostuje Vrbovec koji doduše, danas na svom stadionu nije uspio pobijediti Savu iz Strmca Samoborskog.
Popričali smo i s Markom Kovačecom prije desetak godina istaknutim igračem koji danas jednako uspješno igra za klupske veterane. On se slaže kako će listopad biti paklen: osim Vrbovca doma, Vrapče gostuje kod favorita prvenstva Lučkog i Karlovca: "Listopad je uvijek napet u svakom rangu i svakoj kategoriji", kaže Kovačec.
Poslije dužeg vremena opet smo gledali Josipa Ćorića, danas igrača Odranskog Obreža, koji će 9. studenoga imati 34 godine. U Obrežu je od 2. ožujka 2020. Prije devet godina njegov brat Ante Ćorić, pa i otac Miljenko bili su u središtu medijske pažnje. Ante je iz Salzburga prešao u zagrebački Dinamo, činilo se kako će nadmašiti sve druge karijere. No, nije se sve razvijalo po želji oca Miljenka. Ante Ćorić je 2018. potpisao za Romu. Josip Ćorić je imao privilegij iz Sesveta prijeći u Dinamo pa u Lokomotivu. Nastupao je i za Široki Brijeg, Hrvatski dragovoljac i Lučko. Danas je kapetan Dinama, ali iz Odranskog Obreža.