SportNews.hr

prava sportska priča

Na premijeri u Jarunu Prijić nije zabio gol i kako ga pretvoriti u strijelca 40,50 pogodaka po sezoni bit će najveća briga novog trenera Jurića.Dok je igrao najbolji Jarun, Dragovoljac je bio slabiji, ali njega je karantena zbog Covida 19 dosta unazadila

Foto: Djuka / Darojković je "odapeo" za euro gol na svoj rođendanFoto: Djuka / Darojković je "odapeo" za euro gol na svoj rođendan

JARUN - HRVATSKI DRAGOVOLJAC 2:3 (2:1)

ZAGREB - Igralište u Jarunu. Gledatelja: 120. Suci: Ačkar, Hudiček i Denić.

Strijelci: 1:0 - Darojković (35), 1:1 - Horvat (42), 2:1 - Bamba (45+2), 2:2 - Pličanić (74), 2:3 - Čančar (90+2).

JARUN: Spudić, Blaževski, Šoša, Ćerdić, Mislimi, Ačkar, Tolić, Vragolović, Bamba, Darojković, Prijić (Sučić, Bakula, Budimir, Vrdoljak, Radoš, Čičković, Ivančić, Vučemilović Vranjić, Tomašević, Popović, Cimeša, Pavičić). Trener Jurić.

HRVATSKI DRAGOVOLJAC: Razum, Majstorović, Barun, Valentić, Rubić, Pasariček, Povoljnjak, Ilić, Horvat, Pezić, Seth (Vujinović, Mikulica, Čančar, Pereža, Bučaj, kesić, habib, Pličanić, Balen). Trener Perković.

U Jarunu je bilo neočekivano puno gledatelja i sasvim malo onih maskiranih. U prvom nastupu pred jarunskom publikom Igor Prijić, najveća atrakcija prijelaznog roka, nije zabio. Imao je jednu pravu šansu u 60. minuti koju nije uspio pretvoriti u gol. Najkompliciranija zadaća novog trenera Predraga Jurića Juke bit će kako zadržati Prijićev učinak od 40,50 golova po sezoni koliko je davao u Vinogradaru. Moglo se zaključiti kako Jurić namjerava igrati s jednim prednjim veznim igračem koji bi bio dodavač završnog pasa za Prijića. U prvom poluvremenu to je bio Vragolović, u dvadesetak minuta nastavka takvu je ulogu dobio Tolić, ali zasad nije bilo uspjeha. Najčešći trenerov poklik bio je namijenjen Vragoloviću: "Nemoj se vraćati, nemoj se povlačiti", ali Vragec ima naviku trčanja po cijelom terenu. Bit će tu još posla. Iako Prijić zna u golove pretvarati i otpatke.
Kada se činilo da će poluvrijeme završiti bez pogodaka Darojković je prigodom svog 20. rođendana postigao sjajan gol u same rašlje. Izjednačio je Dominik Horvat zanimljiv igrač iz Maksimira. U samoj završnici prvog poluvremena vodeći pogodak za Jarun postigao je tamnoputi Bamba. Taj igrač, na desnom krilu, bio je dobar, premda još nije registriran, a u 15. minuti zbila se zanimljiva scena. Bamba je pritrčao klupi na kojoj su sjedili trener Jurić i sportski direktor Ačkar, zatražiti vode. Trener je odgovorio u svom stilu: "Nije ni počelo, a ti si već žedan"!
Dok je igrao u najboljem sastavu Jarun je bio bolji od Dragovoljca. Kad su uslijedile izmjene, gosti su pojačali tempo i pobijedili. No, Hrvatski dragovoljac je još daleko od prave forme i pravog sastava. Crnčević i Šubarić su još u izolaciji.
"Covid 19 i karantena su nas jako bacili unatrag", izjavio je trener Boris Perković. "Prvenstvo počinje za 25 dana, a mi nismo ni na 50 posto tjelesne spreme. Zoungrana nije igrao jer se ozlijedio na zagrijavanju. Predsjednik Perić će dovesti dva kvalitetna igrača i to će onda biti puno bolje", zaključio je trener.

Alpas

PROMO

DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
Mr. Shine 240 x 400
make-up-room