SportNews.hr

prava sportska priča

Lučko je osvojilo bod, premda je Gaj poslije taktički izvrsne igre vodio sa 2.0. Brdar je za Lučko postigao dva gola. Najbolji je bio Sambol jer je tako predložio trener Čehulić, iako je mogao biti i Cvrtila

LUČKO - GAJ MAČE 2:2 (0:1)


ZAGREB - Stadion u Lučkom. Gledalaca: 250.. Glavni sudac: Marinčević (Mićevec) 7. Pomoćni suci: Mazal (Vrbovec) i Aščić (Velika Gorica). Četvrti sudac: Milin (Dugo Selo). Delegat: Džajkić (Sesvete).

Strijelci: 0:1 - Cvrtila (21), 0:2 - Iskrić (50) 11 m, 1:2 - Brdar (60) 11 m, 2:2 - Brdar (65).

LUČKO: Klemenčić 6,5, Radić 5,5 (od 46. Marelja 5), Meter 6, Rogač 6,5, Stojanac 6, Ćorić 5,5, Barišić 5,5 (od 52. Burić 6), Batarelo 5,5, Vajdovčić 6, M. Bubnjić 5,5, Brdar 7,5 (od 76. Horvat -). Trener Golem 6.


GAJ MAČE: Horvat 7, Postonjski 6, Sambol 7,5, Bobinec 7, Haramusatek 6, Vinčić 6,5, Kreber 6, Cvrtila 7,5 (od 82. Ščuric -), Vujica 6 (od 70. Oraić 6), Strabić 6,5, Iskrić 7 (od 90+4 Benčić -). Trener Čehulić 7,5.


Ocjena utakmice: 7.
Igrač dvoboja: Sambol (Gaj Mače).
Izravni crveni karton Marelja (Lučko) u 72. minuti.

Nije bilo većeg izazova nego otići u Lučko. Na jednom od najljepših stadiona u obnovljenoj skupini zagrebačkog središta, sastali su se domaćin, poslije puno godina opet trećeligaš i Gaj iz Mača koji je status izborio četvrtim mjestom u prošlosezonskom natjecanju četvrte lige zagrebačkog središta. Bilo je sasvim jasno tko je favorit u dvoboju dojučerašnjeg drugoligaša i četveroligaša koji u svom rangu nije ni bio prvak. No, Lučko nije potvrdilo ulogu apsolutnog favorita prvenstva, niti je Gaj momčad koja će sigurno ispasti. Gosti su vodili sa 2:0 i prvo poluvrijeme odigrali su izvanredno. Potez utakmice povukao je gostujući trener Mario Čehulić koji je na početku drugog poluvremena zapovjedio ofenzivu, a ne očekivanu totalnu obranu i Gaj je sa 11 m poveo sa 2:0 i činilo se kako će se dogoditi vrhunsko iznenađenje. Ipak, Lučko je Lučko! Brdar koji je nedavno pristupio iz Krka, najprije je iskoristio kazneni udarac, a potom je izjednačio rezultat. Njegova igra bila je na razini ugleda jednog od najboljih trećeligaških strijelaca.
Lučko je odlučilo odmah se vratiti u Drugu HNL i zbog toga je angažiralo iskusne igrače, no to može biti i loše. Njegovi vezni Ćorić (30 godina) i Batarelo (34) bili su spori i bez promjene ritma igre. U napadu se očekivalo efikasno djelovanje dvojca Brdar - Marko Bubnjić i dok je Brdar bio odličan, Marko Bubnjić je potpuno zatajio.
-Ne znam što mu je danas bilo. U pripremama je bio najbolji, komentirao je Bubnjićevu igru trener Toni Golem.
Trener smatra kako je čitav problem nastao isključenjem Marelje u 72. minuti.
-Da nije bilo tog crvenog kartona postigli bismo mi i treći gol i pobijedili.
Kada je Sportnews gledao Gaj u Zelini u posljednjem kolu prošle sezone, kada je pobjedom osigurao plasman u treću ligu, izgledalo je kako je njegova igra prespora za viši stupanj natjecanja. Ali danas je to bio osvježen i ubrzan sastav, dovoljno brz da svakom favoritu pokvari račune. Posebice je do izražaja došla njegova taktička zrelost, pa i u trenucima kada je bio potpuno posvećen obrani.
Tko je bio bolji, stoper Jurica Sambol ili strijelac na kojemu je skrivljen i kazneni udarac, Dino Cvrtila? Čehulić je najprije rekao Cvrtila, no potom se predomislio:
-Ipak Sambol. Trebalo je izdržati sve te juriše Lučkog.