SportNews.hr

prava sportska priča

Čačić nadmudrio Tuchela, Oršić matirao Kepu iz akcije u tri poteza, Ljubičić do Petkovića koji glavon izbacuje u for Oršića, a on postiže svoj 27. europski gol

DINAMO - CHELSEA 1:0 (1:0)

ZAGREB - Stadion Maksimir. Gledatelja: 20,607. Sudac: Kovacs (Rumunjska). Pomoćni suci: Marinesku i Artene (oba Rumunjska)

Strijelac: 1:0 - Oršić (13‘)

DINAMO : Livaković, Ristovski, J. Šutalo, Perić, Moharrami (od 76. Lauritsen), Mišić, Ivanušec, Ademi (od 88. Baturina), Ljubičić, Petković (od 90.+8. Drmić), Oršić (od 76. Špikić)

Trener: Ante Čačić

CHELSEA: Kepa, Fofana, Koulibaly, Azpilicueta (od 46. Ziyech), James, Kovačić (od 59. Jorginho), Mount, Chilwell (od 71. Cucurella), Sterling (od 75. Pulišić), Havertz, Aubameyang (od 59. Broja)

Trener: Thomas Tuchel

Ante Čačić nadmudrio je Tuchela i najveći njegovi kritičari nakon večerašnje utakmice moraju to priznati i nakloniti se treneru modrih. Gosti su krenuli silovito, opsjedali su gol Livakovića, ali nisu uspjeli stvoriti izglednu priliku, dominacija se više ogledala u posjedu. Dinamo se pametno branio, smireno su otklanjali sve namjere gostiju iz Londona za ugrozu njihovog gola. Akcija u tri poteza u 13. minuti bacila je u trans prepuni Maksimir, Ljubičić na lijevom boku šalje loptu do Petkovića na centru, a ovaj glavom izbacuje u for Oršića koji je potegao, i smireno šalje loptu u mrežu Kepe.

Chelsea i dalje ima posjed, a Dinamo pametno se brani i polako se oslobađa pritiska, igra se disciplinirano i koncentrirano dugo nismo vidjeli takvu igru Dinama.

Nakon odmora gosti su dodali još gasa i pritišću, Dinamova disciplina ne popušta i to s odmicanjem vremena Tuchelove pulene baca u nervozu. Prvu ozbiljnu priliku opet je stvorio Dinamo, Ristovski silovito opalio lopta ide u desne rašlje, Kepa fantastično reagira i dodiruje toliko da ona od grede odbija se u polje. Do kraja su gosti nastojali ugroziti Livakovića, obrana modrih i dalje je čvrsta, koncentrirana s discipliniranim svakim pojedincem, zvijezde britanske metropole ne uspijevaju stvoriti priliku iz koje bi ozbiljnije ugrozili Livakovićevu mrežu. Od osamdesete minute modri vrlo vješto koriste svaki start da prekinu ritam Chelsea, što dodatno stvara nervozu i sam Tuchel nervozno reagira i protestira kod suca, a ovaj pokazuje žuti karton nekome iz njegovog stožera. Sudac Kovacs je na kraju označio osam minuta nadoknade vremena. Dinamo je i u njoj u dva navrata iskoristio dva puta da dođe do predaha. Pobjeda je proslavljenja s navijačima sa Sjevera. Dinamo je opet srušio jednog velikana iz Londona, Chelsea je po drugi put pao na Maksimirskom travnjaku.

Počeli smo s trenerom Čačićem, završavamo isto jer utakmicu je fantastično pripremio, igrači su disciplinirano proveli sve njegove zamisli i to se osjećalo svakog trenutka, kada je trebalo mudro su koristili prekide da dođu do zraka, a i razbiju ritam i ne dozvole da se pritiska gostiju razvije u stanje da ga se ne može organizirano kontrolirati. Zamjene su bile pravovremene, pa čak i dva ulaska onog vozila koje ulazi na teren kad su u pitanju teže ozljede, dojma smo da su planski pripremljena.

Alpas

PROMO

DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
Mr. Shine 240 x 400
make-up-room