SportNews.hr

prava sportska priča

Odlazak trenera Toplaka je jedino što se u Interu dosad dogodilo. Novaci Zamouni i Rom je gubljenje vremena. Protiv Rudara se istaknuo 18-godišnji Interov junior Benčić. Inter ne može igrati bez zadnjeg veznog Mazalovića

INTER - RUDAR VELENJE 1:1 (0:0)

ZAPREŠIĆ - Igralište s umjetnom travom. Gledatelja: 200. Suci: Bionda, Benković i Krmar.

Strijelci: 1:0 - Benčić (48), 1:1 - Radić (90).

INTER: Matković, Bosec, Savić, Nekić, Galić, Soldo, Marasović, Mlinar, Mitrović , Zamouri, Mamut. DRUGO POLUVRIJEME: Sušak (Topić), Rom, Tatomirović, Kovač, Grozdek, Postonjski, Mazalović, Conev, Serdarev, Benčić, Sekulić. Trener Petrović.

RUDAR VELENJE: Radan, Jovan, Ejup, Ćosić, Džinić, Pušaver, Kitek, Trifković, Koprivnik, Djerdi, Petrović. DRUGO POLUVRIJEME: Stopajnik (Starčić), Krefl, Jovan, Kašnik, Filipović, Črnčič, Am. Vošnjak, A. Vošnjak, Barić, James, Radić.

U Zaprešiću nije viđeno ništa nova osim novog trenera Željka Petrovića! Jedini koji je zasad osjetio "promjene" je dugogodišnji trener Samir Toplak. Novi strateški (financijski) partner nije predstavljen, ako uopće i postoji, ako to u biti nije Velibor Kvrgić, novi "gospodar struke". Jer tko bi uopće uložio u Inter i s kakvim bi profitom mogao računati netko tko nema veze s nogometom? To može samo neki nogometni menadžer! No, pitanje je kakva je Kvrgićeva stvarna financijska moć i spremnost jer što bi i on profitirao? Trgovina igračima, ako nema sreće, može biti i vreća bez dna. Netko reče kako će se sve znati po tome hoće li ponajbolji igrači određeni za "odstrel" biti na kraju zadržani. To znači namireni plaćama i privučeni novim obećanjima. Neki od njih danas su igrali. Kako igračima nisu dopuštene izjave, teško je bilo ponešto saznati.
Iako je po prvoj pripremnoj utakmici teško donositi neke dalekosežnije zaključke, može se reći kako se u Interu u kvalitetnom smislu nije ništa promijenilo. Novaci Zamouri i Rom nisu ništa pokazali. Čisto gubljenje vremena! Inter ne može ni pokušati igrati bez zadnjeg veznog Mazalovića. Stoperi u prvom poluvremenu bili su loši. Marasović, vezni, nije zabio čistu šansu. Ali se istaknuo 18-godišnji Mihael Benčić, na lijevom krilu, Interov junior i jedini strijelac. No, u Interu se juniori teško probijaju.
Trener Petrović je prvi tjedan treniranja ocijenio pozitivno.
-Prvo poluvrijeme bilo je vrlo dinamično, kazao je Petrović, premda je to premala utjeha. Inter vjerojatno neće ispasti, no ne vidi se prijeko potrebna budućnost. Čak (!) 200 nazočnih posjetitelja najavilo je kako zanimanja ipak ima.
U Rudaru su nastupila najmanje trojica hrvatskih igrača: Borna Petrović, Josip Filipović i Dominik Radić. Trenera Andreja Panadića nije bilo zbog "obveze" prema licenciji.

Alpas