SportNews.hr

prava sportska priča

Osijek je pobjedom u Rudešu osigurao četvrt-finale Kupa. Rudeš je zaslužio postići barem jedan gol, promašili su Majić i Kamga, a vrlo dobro igrali su Pavlek i B. Brajković. Je li se Rudeš umorio uoči derbija u Varaždinu?

RUDEŠ - OSIJEK 0:2 (0:0)

ZAGREB - Stadion u Rudešu. Gledatelja: 1.000. Glavni sudac: Titlić (Hrvace) 6,5. Pomoćni suci: Jakšić i Vidović (Split). Četvrti sudac: Erceg (Pristeg - Benkovac). Delegat: Žugaj (Velika Gorica). Kotrolor sudaca: Šimčić (Koprivnica).

STRIJELCI: 0:1 - Fiolić (55), 0:2 - Mierez (72).

RUDEŠ: Kralj 6, B. Brajković 6,5, R. Ćosić 6, Pavlek 7, Boršić 6, Srbljinović 6,5 (od 77. Borovac -), J. Bašić 6,5, Sekulić 6 (od 77. Đaković -), Škrijelj 6 (od 46. Kamga 6,5), Latković 6 (od 56. Marković 6), Majić 6 (od 72. R. Brajković 6). Trener Landeka 6.

OSIJEK: Barešić 6,5, Škorić 6,5 (od 78. Daku -), Lončar 6, Chebenko 6, Ndockyt 6, Nejasmić 6 (od 65. Pilj 6), Žaper 6, Fiolić 7 (od 85. Hiroš -), Topčagić 6,5 (od 66. Bohar 6,5), Mierez 7 (od 78. Bočkaj -). Trener Bjelica 6,5.

Ocjena utakmice: 6,5.
Igrač dvoboja: Mierez (Osijek).

Nije to bila nezaboravna utakmica, pogotovo nije navodila na iznenađenje, ali je Rudeš zaslužio postići gol. Osijek je uspio u bitnom: plasirao se u četvrt-finale i sada mu je glavna briga Mierez koji je u 72. minuti napustio teren ozlijeđen; to jest hoće li biti spreman za nedjelju u Rijeci. Rudeš je pružio dobru partiju, a Majić i Kamga imali su u drugom poluvremenu velike prigode. Posebice se u prvom poluvremenu isticao vezni red domaćih: Srbljinović, J. Bašić i Sekulić. Oni su bili borbeniji i osobito uspješniji u oduzimanju lopti od gostiju. Dominik Pavlek (21) konačno je dobio svoju ulogu na poziciji stopera, odigrao je dobro, s uspjehom odlazio i u napad i ovako prokomentirao susret: "Nama je ova utakmica bila važna da se dokažemo, ali predstoji nam nešto neusporedivo važnije. To je subotnji prvenstveni dvoboj u Varaždinu jer mislim da su Varaždinici naši najveću konkurenti u borbi za prvu poziciju. Bitno je ako se nismo umorili."
Jeste li ovom utakmicom osigurali mjesto u prvoj jedanaestorici?
"Nas trojica (R. Ćosić, Tepšić i Pavlak o.a.) borimo se za dva mjesta u stoperskim ulogama. Prema tome teško je biti siguran",

Alpas

PROMO

DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
Mr. Shine 240 x 400
make-up-room