SportNews.hr

prava sportska priča

Mladost Ždrlovi u finalu kvalifikacija dočekuje Vukovar. Smrekar suznih očiju: Ovo je naša najlošija utakmica ove sezone.

 

MLADOST ŽDRALOVI - ZAGOREC 1:0 (1:0)

BJELOVAR Gradski stadion. Gledatelja 1000. Sudac: Mateo Erceg (Pristeg). Pomoćnici: Pavić i Kuduz. Četvrti sudac: Terzić. Delegat: Bračko.

Strijelac: Žabec - (23)

MLADOST: Srbljanović, Herceg, Abramović, Brezina, Džijan, Žabec, Jakšić (od 85. Kunštek), Behram, Ivetić, Baraban (od 74. Vrbanić), Čovo (od 77. Hudećek).

Trener: Danijel Lovrić.

ZAGOREC: Bruči, Kovačić, Vučemilović (od 60. Bračević), Braun, Radoš (od 46. Camara), Hoić (od 85. Brčić), Strabić (od 60. Aliyu), Smrekar (od 39. Pelko), Majcenić, Gegić, Landripet.

Trener: Damir Milinović

Mladost Ždralovi u drugoj utakmici kvalifikacija pred 1000 gledatelja zabilježila je drugu pobjedu u nizu, Žabec je bio strijelac jedinog gola Zagorcu. Izvanredna atmosfera dočekala je nogometaše Mladosti i Zagorca, navijači su se nadvikivali navijačkim sloganima, lijep sunčan dan, osvježen noćašnjom kišom uvjeti idealni za igru. Zagorec otvara bolje utakmicu, nasrće prema golu Srbljanovića, domaćini djeluju bojažljivo, ali za kratko situacija se mijenja. Mladost preuzima sredinu terena, njeni igrači su u svakom duelu prvi na lopti i kako je vrijeme odmicalo sve više preuzimaju konce utakmice. Zagorec je neprepoznatljiv, anemičan. Smrekar koji je započeo utakmicu s ozljedom trudi se, ali ostali suigrači ne prihvaćaju njegov borbeni stav. Žabec u 237 poentira na dodavanje Barabana i izaziva erupciju oduševljenja na gradskom stadionu u Bjelovaru. Niti podrška s gostujuće tribine s uzvicima "kaj,kaj,kaj" ne pomaže gostima da uspostave ravnotežu, sredinom terena gospodare vezni igrači Mladosti.
Na odmor Zagorci odlaze pognute glave svjesni svojeg blijedog izdanja. U nastavku istrčavaju odlučnije i zahvaljujući samo izvanrednim reakcijama domaćeg vratara Srbljanovića rezultat ostaje nepromijenjen. Zagorec većinom drugog dijela ima dominaciju, ali bez ikakve opasnosti, Hoić je podbacio, njegov potez više u većini slučajeva doprinosi jalovosti plavog napada. Trener Milinović je Smrekara zamijenio prvom dijelu mladim Pelkom, a na početku drugog dijela Radoša je zamijenio Camara, a u 60' umjesto Strabića ulazi Aliyu. Upravo Camara i Aliyu Zagorci su koji igraju s najvećim žarom, možda je Milinović trebao im ukazati povjerenje u startnoj postavi. Pored dvije intervencije Srbljanovića vratari nisu imali posla do kraja utakmice. Veliko slavlje na travnjaku i na tribini bjelovarskog stadiona počelo je posljednjim zviždukom suca Ercega koji je sve konce utakmice imao u svojim rukama. Igrači Zagorca nisu skrivali svoje razočarenje svjesni svoje loše predstave. Možda nije sva krivica na njima, jučer je organiziran prijem kod gradonačelnika koji im podijelio plakete, pogrešno to se ne radi pred tako važnu utakmicu, trebalo se pričekati jer za plakete uvijek ima vremena, dok za poraz nema popravnog kada se igra na jednu utakmicu.
Ispadanje Zagorca iz borbe za Prvu nogometnu ligu dovodi do mogućnosti da Zagrebački nogometni savez ostane bez jednog predstavnika i ostane samo sa Sesvetam jer je Dinamo II rasformirao momčad, ako kvalifikacije za popunu lige ne prođe njegov predstavnik Trnje.