SportNews.hr

prava sportska priča

Ilinčić napušta Dubravu

NK Dubrava TK, čini se, provodi jake promjene uoči početka priprema. "Liga 12" možda neće biti kvalitetnija od dosadašnje Druge HNL, ali će biti zbijenija, zgusnutija i trokružna, te time opasnija za ispasti. Možda će iz tih razloga biti teže osvojiti i naslov prvaka. 
Dubrava je u prethodnom prvenstvu imala zapaženu jesen i katastrofalno proljeće. U osam posljednjih kola Dubrava je sedam puta poražena. Popucale su najvažnije poluge sastava. Trener Alen Šušnić, nije smijenjen, ali je sklonjen tijekom tih neslavnih događanja. No, on je već našao nov povoljan angažman, pa ostaje pitanje što je bio glavni razlog iznenađujućih posrtaja.
Po onome što sada kruži javnim govorom, pa i same činjenice na to navode: u tijeku je velika rekonstrukcija. Angažiran je novi trener Damir Milinović koji je sa Zagorcem premoćno osvojio naslov prvaka u 3. HNL središte, ali nije uspio proći u "ligu 12".  Prema pisanju javnih glasila klub je napustio stoper Amet Korca (21) jer prelazi u HNK Goricu. Istodobno se javlja  Nikola Ilinčić (27), vratar, jedan od najboljih u prošlom prvenstvu i izjavljuje kako napušta Dubravu: "Sporazumno smo raskinuli i ja sam slobodan igrač". To se povezuje s mogućnošću da u Dubravu iz Gorice dođe vratar Jan Paolo Debijadji (22) koji je poslije juniorskog staža zapažen u Kurilovcu. Ilinčića je u Dubravu doveo Danijel Pranjić koji je prole godine bio kratkotrajni trener.