SportNews.hr

prava sportska priča

Bojko, trener Vukovara 1991: Ne planiramo plasman u etitnu SuperSport HNL. Bilo bi prenaglo, a nemamo ni infrastrukturne uvjete. Nije svrha igrati u Vinkovcima. Gonzalez Ruz bit će veliko otkriće

Trener Vukovara 1991 Miroslav Bojko u subotu je koristio zadnji dan godišnjeg odmora, na Čiovu. Pripreme za "ligu12" počinju 7, srpnja. Neki konkurentski klubovi već su u pogonu, ali Vukovar je kasnije završio sezonu zbog kvalifikacija i treba mu nešto dulji odmor. Činjenica da je Vukovar 1991 u najtežim mogućim okolnostima prošao kroz kvalifikacije: dvije utakmice u gostima i dvije sigurne pobjede, privlači pažnju i izaziva maštu: može li se vukovarski sastav uključiti u borbu za vrh i čak plasirati se u najkvalitetniji rang hrvatskog nogometa, elitnu, supersport HNL?
Trener Bojko misli kako to nije izvedivo iz dva razloga: "prenaglo smo i dosad rasli i nije prirodno nametati si preteške zadaće. Osim toga tu je i pitanje infrastrukture. Čak i da natjecateljski uspijemo morali bismo igrati na stadionu u Vinkovcima. A to nije svrha svega."
Gdje ćete se pripremati?
"U Vukovaru i okolini. Svuda je vruće, a odlazak u planine ne planiramo."
Hoće li ostati Gonzalez Ruz? Kroz kvalifikacije je oduševio?
"Ostat će i mislim da će biti veliko otkriće lige 12", tvrdi Bojko.