SportNews.hr

prava sportska priča

Branko Laljak: Inter će krenuti u prvenstvo, ne mogu dozvoliti da se ugasi osmi hrvatski klub po uspješnosti.

Inter Zaprešić je u fokusu nogometnog zanimanja, informacije se smjenjuju iz sata u sat. Posljednja koju smo dobili glasila je Inter kreće u prvenstvo! Razgovarali smo s Josipom Brezni kako bi to provjerili.

-Ja Vam to ne mogu potvrditi, dogovor je bio da se klub očituje danas, službeno ništa nismo dobili. Najbolje da provjerite kod direktora Branka Laljka, rekao nam je Brezni.

Branko Laljak nam se javio na prvi poziv i zahvalio što smo ga zvali da iz prve ruke čujemo kakva je sudbina kluba iz Zaprešića.

- Klub će opstati, pronašli smo rješenje i krećemo u prvenstvo. Možda ćemo zbog svega imati poteškoće u prvih nekoliko kola nakon kojih će se klub ustabiliti s novim ljudima. Inter Zaprešić nije klub za podcijeniti, mi smo osmi hrvatski klub po uspješnosti, održavali smo klub godinama u prvoj i drugoj ligi dok su veća nogometna središta kao Slavonski Brod, Vinkovci, Zadar, Šibenik tonuli, neki su se vratili ima i onih koji su nestali s nogometne scene, a mi smo cijelo vrijeme bili tu. Naša tri igrača su hrvatski reprezentativci. Nije baš sve tako kako se ovih dana prikazuje, zbog svega ne mogu dozvoliti da se klub ugasi. Imamo uspješnu prošlost, imamo dobru infrastrukturu, a riješit ćemo i problem u koji smo upali drugi tjedan, nadam se da ćemo ubuduće razgovarati o ljepšim perspektivama.
Čini se da je Laljak uspio pronaći rješenje za klub u sljedećoj sezoni, jer to nam daju naslutiti i razgovori s nekim visokim dužnosnicima HNS-a koji optimistično gledaju na razvoj situacije. Kako kažu moraju imati maksimalno razumijevanje i do zadnjega dati Interu priliku da riješi problem, a vodeći računa dase ne ugrozi prvenstvo.