SportNews.hr

prava sportska priča

Jarun slab, Lokomotiva još ima vremena dati prava pojačanja. Rudeš je potvrdio ulogu favorita, Latković i Liklin najbolji. Gledatelja 300 ili 500?

JARUN - RUDEŠ 1:3 (1:2)
 
ZAGREB - Stadion u Lučkom. Gledatelja: 400. Glavni sudac: Jović (Zagreb) 7. Pomoćni suci: Geller (Zelina) i Benković (Zaprešić). Četvrti sudac: Jurčević (Cetingrad). Delegat: Raković (Zagreb). Kontrolor sudaca: Vukić (Rijeka).
 
STRIJELCI: 0:1 - Latković (27), 0:2 - Popović (34), 1:2 - Bilobrk (41), 1:3 - Latković (59).
 
JARUN: Matasović 6, Mamić 6, Karamatić 6 (od 90. Međimorec -), Dajčer 6, Žilinski 6, Burić 6 (od 89. Romac -), Dobrić 6, Jurčec 5,5 (od 56. Abramović 6), Bamba 5,5, Ubani 5 (od 73. Kocadag 5,5), Bilobrk 7. Trener Leko 6.
 
RUDEŠ: Kralj 7, B. Brajković 6, Ćosić 6,5, Pavlek 6,5, Boršić 6,5, Borovac 6 (od 46. Rešetar 6), Pasariček 6 (od 77. Krizmanić -), Liklin 7,5, Latković 8 (od 88. Vukmanić -), Laća 6 (od 63. Srbljinović 6), Popović 7 (od 87. Gudelj -). Trener Neretljak 7.
 
Ocjena utakmice: 7.
Igrač dvoboja: Latković (Rudeš).
 
Rudeš je opravdao ulogu prvog favorita, ali je Jarun potpuno zakazao. Tek valja vidjeti o čemu se tu radi. Na prvi pogled ovo je dosta slabija momčad od one iz prošle natjecateljske godine. Nema beka "makedonca" Blaževskog, nema vezne linije, jedne od najboljih: Jugović - Kelava - Ačkar - Dobrić, nema Dujmovića, nema Florucza. Doduše Ačkar je ozlijeđen, Dobrić je igrao, no potpuno je podbacio Afrikanac Ubani na lijevom krilu, a  bolji nije bio ni Bamba na desnom krilu. Također novak, Jurica Jurčec, zakazao je u ulozi prednjeg veznog. Jarun je povremeno imao uvjerljiv posjed, ali nije imao kvalitetnu igru. Samo Borna Bilobrk (21) kojega smo gledali u Interu i Opatiji, ali ne kao osobito istaknutog, davao je neki ton Jarunovim napadima. Ostalo nije bilo obećavajuće. Predsjednik Grgo Jolić spustio se iz VIP lože i čestitao Rudešanima, a na pitanje, zar ćete ovako (loše o.a.) nastaviti, odgovorio je: "Vidjet ćemo." Ovo nije dobro ni za Lokomotivu, ni za Jerka Leku, trenera s reputacijom i ambicijom. Lokomotiva još ima vremena pružiti prava pojačanja, Leko predstaviti oporavljene igrače, a predsjednik Jolić sastaviti momčad koja neće biti prva, ali će igrati značajnu ulogu u "ligi 12".
Bilo je zanimljivo prije početka susreta. Odjednom se pojavila najjača moguća delegacija Hrvatskog dragovoljca s Perićem i Sunarom na čelu. Dragovoljac je jučer pobijedio u Bijelom Brdu, iako oslabljen u odnosu na prošlo prvoligaško razdoblje, ali s iskustvom natjecanja u najvišem rangu, on će vjerojatno biti najjači konkurent Rudešu, za naslov prvaka. Sportski direktor Krešimir Sunara djelovao je samouvjereno, ali poslije utakmice nije želio odgovoriti na pitanje, tko je jači: "Ima još vremena", izjavio je.
Može se reći kako Rudeš neće biti slabiji nego prošle sezone, a neće biti ni Varaždina koji bi mu konkurirao. Premda su otišla dvojica ponajboljih: Sekulić i J. Bašić. Sada je najbolji Aleksa Latković, 21-godišnji napadač iz Crne Gore koji je i prošle sezone bio među najboljima. Uz Latkovića, danas strijelca dva gola, snažnu kariku predstavlja vezni Luka Liklin (21). On se poslije pola godine vratio iz Slaven-Belupa. Dominik Pavlek i Bruno Brajković morali bi težiti u svakoj utakmici biti najbolji. To je jedini put u budućnost. Osrednjost se neće priznati. Tomislav Gudelj (24) koji je bio dugo ozlijeđen, dobio je prigodu tek u 88. minuti i skoro je zabio. Nije jasno što trener Neretljak  želi s Ivanom Laćom (19) na posudbi iz Dinama, na desnom krilu.
Igranje Jaruna, kao domaćina, u Lučkom otvorilo je novu temu. Može li klub koji ne ispunjava infrastrukturne uvjete igrati u rangu koji to zahtjeva. Zagrebačke okolnosti su drukčije i Lučko je dio grada Zagreba i bila bi šteta da ovako funkcionalan stadion ne bude korišten. Naravno bilo bi logičnije i bolje da su dva susjedna kvarta odigrala, makar u Kustošiji. Pa, ipak, iznenadio je velik broj posjetitelja. S obzirom da nema brojača, mi smo procjenjivali 500, šef stadiona Anđelko Medan rekao je 350-400, iskusni nogometni djelatnici Josip Brezni i Darko Cvitković 300, a tako se izjasnila i televizija. Uglavnom bilo je više nego na uobičajenim utakmicama Lučkog kada ih gledamo.
Alpas

PROMO

DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
Mr. Shine 240 x 400
make-up-room