Zanimljiv razgovor s Marinkom Koljaninom u Sesvetama. Nakon pobjede Austrije Salzburg kada je umjesto kažnjenog Ota Barića vodio viole u Cupu UEFE trener Sportinga Bobby Robson i njegov pomoćnik Morinho dobili su otkaz!

Prije utakmice Sesveta i Orijenta jučer, susret s Marinkom Koljaninom prometnuo se u zanimljiv razgovor na temu Austrije Salzburg čiju smo utakmicu s Red Bullom prošli tjedan gledali.

Koljanin je u Salzburgu u dresu "Viola" proveo desetak godina kao igrač, a nastavio i u ulozi trenera vratar i pomoćnika pokojnog Ota Barića trenera Austrije Salzburg iz vremena njenih najvećih uspjeha. Tako smo doznali da je u stvari Koljanin vodio momčad u završnici UEFA Cupa, kao i u finalu jer je legendarni OTO odrađivao kaznu od osam utakmica zabrane sjedenja na klupi.

- Posebno mi se u sjećanje urezala utakmica trećeg kola 2. utakmice koju smo igrali na stadionu u Beču,a na prijedlog upravo Barića, napunili smo stadion s preko pedeset tisuća gledatelja. Zaostatak iz prve utakmice u Lisabonu bio je 2:0. Lainer je prvi gol postigao početkom drugog poluvremena, strašna utakmica Sporting s Figom u momčadi, a na klupi Bobby Robson, a pomoćnik mu je bio sada već slavni José Mourinho. paklena atmosfera, malo sreće i kiša koja je počela padati sve nam je pokazalo se išlo u prilog, prednost smo dostigli u 89' regularnog dijela golom Hüttera,prolaz osigurali u 112.' produžetka strijelac je bio Amerhauser. Robson i Morinho su nakon toga dobili otkaz, eto može se reći da sam smijenio takve dvije trenerske veličine, s neskrivenim ponosom prisjeća se Koljanin.

Koljanin je u Salzburgu ostao do 30. lipnja 1995. kada preuzima u Rujnu trenersku palicu SK Vorwärts Steyr, po završenoj sezoni ponovo s Barićem kao pomoćnik odlazi u turski Fenerbahče.

-Jako lijepe uspomene me vežu za Salzburg, proveo sam tamo lijep dio svojega života, zaključuje razgovor Marinko Koljanin.

Uvjeti korištenja
Korištenjem ovih stranica i njenih dijelova suglasni se s politikom zaštite podataka i uvjetima korištenja. Naše stranice ne prikupljaju osobne podatke niti omogućuje trećim stranama profiliranje i praćenja naših korisnika. Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići. Više informacija možete pronaći na linkovima niže.